Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Πάγωσαν πάλι τα εκλογικά σενάρια παρά τις πιέσεις που δέχεται ο Μητσοτάκης και η μυστική επαφή Τσίπρα – Τσακαλώτου

Μπορεί να «φταίει» η αιφνίδια νόσηση του πρωθυπουργού ή οι συνεχιζόμενες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία,

όμως η σεναριολογία για πρόωρες εκλογές που «φούντωσε» μέσα στο Σαββατοκύριακο έχει σχετικώς κοπάσει. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχει… καθησυχάσει υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές (όλων των κομμάτων) τα πολιτικά γραφεία των οποίων έχουν ήδη πάρει φωτιά.

Πάντως υπάρχει καθαρή «γραμμή» από το Μαξίμου προς πάντες, πως ΔΕΝ θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Η «γραμμή» μάλιστα αυτή συνοδεύεται και από την πολιτική επιχειρηματολογία που έχουμε αναπτύξει και μέσα από το On Target: Ότι δηλαδή ο Μητσοτάκης είναι θεσμικός πολιτικός παίκτης και σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, δεν θα διαταράξει την προσπάθεια που κάνει η χώρα να ισορροπήσει μετά από δυόμιση πολύ δύσκολα χρόνια. Άρα εκλογές την Άνοιξη του 2023.
Ίδωμεν…

@ Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι «διαβάζοντας» τις δημοσκοπήσεις στις οποίες ο Τσίπρας συνεχίζει να βολοδέρνει μεταξύ του 19% -24%, πιέζουν φορτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίξει την «ζαριά» της πρόωρης κάλπης και να αποτελειώσει οριστικά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη όμως, με την τεράστια ρευστότητα που επικρατεί πολιτικά και οικονομικά, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα επιβεβαιωθούν και στις κάλπες τα νούμερα των γκάλοπ;

@ Η απόφαση του Μαξίμου είναι να πέσουν συνολικά οι πολύ υψηλοί τόνοι του περασμένου διαστήματος που είχαν ως στόχο το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, παρότι έχουν καταλήξει πως ο Ανδρουλάκης ΔΕΝ αποτελεί δυνητικό κυβερνητικό εταίρο.
Για να δούμε βεβαίως εάν αυτή την «γραμμή» την τηρήσουν και δυο – τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί , που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται «λάβροι» κατά του ΠΑΣΟΚ και του νέου του προέδρου.

@ Αν και μετά τη συνέντευξη Τσακαλώτου στην «Καθημερινή», περί «αστικής αυτοπεποίθησης» και περί… των «ανασφαλειών» του Τσίπρα, οι δύο άνδρες έκαναν μέρες να μιλήσουν, η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχει γίνει μία αδιαμεσολάβητη επαφή μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αμφότερες οι πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το μέρος, την ώρα, το πότε ακριβώς διεξήχθη αυτή η επαφή. Η στήλη έχει αλιεύσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για μυστική συνάντηση αργά το βράδυ στην Κουμουνδούρου, όταν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μείνει μόνο οι αστυνομικοί. Άλλες, πάλι, πληροφορίες, κάνουν λόγο για μία βιντεοκλήση των δύο ανδρών, πάλι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είτε έγινε το ένα είτε το άλλο, Αλέξης και Ευκλείδης τα είπαν μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας, αφού αρκετά μέλη του οργάνου διαβεβαίωσαν τη στήλη ότι αμφότεροι ήταν «κουμπωμένοι» σε αυτή τη συνεδρίαση- «έκοβες την αμηχανία στον αέρα με μαχαίρι», καταπώς μας είπε παρόν στην συνεδρίαση «μπαρουτοκαπνισμένο» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, το γεγονός ότι ο Τσίπρας είχε προτείνει «μέτρα κατά της ανθρωποφαγίας» και άφησε να περάσει μία ολόκληρη συνεδρίαση χωρίς να αφήσει ούτε ένα «καρφί» κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προφανώς άνοιξε τον δρόμο για τη συνάντηση των δύο ανδρών –είτε δια ζώσης, είτε δια βιντεοκλήσεις, που ‘ναι και της μόδας.

@ Ζόρικα τα πράγματα για την Ρένα Δούρου αφού καταπέλτης υπήρξε η εισαγγελέας στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή του 25 πολίτες, επιρρίπτοντας εγκληματικές ευθύνες σε κρατικές υπηρεσίες, αυτοδιοίκηση και περιφέρεια. Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι τόσο η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, όσο και πρώην δήμαρχοι δήμων της περιοχής και άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες και πρόκληση πλημμύρας, που αφορά τις τραγικές συνέπειες του πλημμυρικού φαινομένου.
Σε μια αγόρευση που κράτησε πάνω από πέντε ώρες και ήταν συγκλονιστική, χαρακτήρισε ως «προαναγγελία ενός εγκλήματος» τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017,αποτιμώντας το σύνολο των καταθέσεων και όλων των εγγράφων στη δίκη που κράτησε για μεγάλο διάστημα και εισέρχεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης.

@ Πολύ… παραμύθι για τους Ρώσους τουρίστες που θα χάσει η Ελλάδα φέτος, γίνεται κυρίως στα social media, από Συριζαίους, Ρουβίκωνες, Χρυσαυγίτες, Καμμένους και Βελόπουλους. Οι εισπράξεις από τους Ρώσους κατά την περυσινή περίοδο ήταν το 0,28% του συνόλου. Φέτος, θα έρθουν πολύ περισσότεροι τουρίστες από άλλες χώρες, αλλά για να σταματήσει το… καλαμπούρι, ας σκεφτούν οι… Πουτινόφιλοι, ότι με μηνιαίο μισθό 210 ευρώ και σύνταξη στα 90 ευρώ τον μήνα, λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, δεν μπορούν να πάνε ούτε μέχρι το… βενζινάδικο της γειτονιάς τους! Βέβαια, οι Ρώσοι ήταν σημαντικό στήριγμα του Τουρισμού έως το 2014, καθώς είχαν έρθει 1.000.000 στην Ελλάδα. Ωστόσο, μετά την εισβολή στην Κριμαία, περιορίστηκε ο αριθμός τους, ενώ ήταν περίπου 400.000 το 2019, όταν μας ήρθαν συνολικά 34 εκατομμύρια τουρίστες. Σε κάποιες περιοχές που δούλευαν με Ρώσους, θα υπάρξει κάποια μείωση τζίρου, ενώ σε άλλες θα υπάρξει αυξημένη κίνηση, καθώς θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες από άλλες χώρες. Ας τελειώσουν λοιπόν τα παραμύθια με τους… ξανθούς σωτήρες που θα μας σώσουν!

@ Aύξηση 5,7% έναντι μείωσης 1,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, παρουσίασε ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Δ΄ τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2020, σύμφωνα με τα προσωρινά και εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Δ΄ τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 37,6% έναντι αύξησης 35,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Δ΄ τριμήνου 2020 με το Γ΄ τρίμηνο 2020.
Ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Δ΄ τριμήνου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 1,1%.

@ Κανονικά θα συνεχισθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του χαρτοφυλακίου «Αριάδνη», το οποίο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των μη δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν ανήλθε τελικώς στις τέσσερις.
Υπενθυμίζεται ότι μη δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν το mega consortium, που απαρτίζουν οι Bain, Fortress, Davidson Kempner, doValue και Cepal,, το σχήμα Intrum-Cerberus, η Lone Star καθώς και η Ellington.
Το project αφορά στην πώληση συνολικής απαίτησης σχεδόν 14 δισ. ευρώ, που απορρέει από χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ, των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.
Πρόκειται για απαιτήσεις από επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων διαθέτει εξασφαλίσεις επί ακινήτων. Είναι χαρτοφυλάκιο με μεγάλη διασπορά εξασφαλίσεων, που η απόκτησή του απαιτεί τη σύναψη υπολογίσιμου δανεισμού, για τη χρηματοδότηση του τιμήματος, προϋπολογίζοντας, μάλιστα, για την απόσβεση και την εξασφάλιση απόδοσης, αισθητά υψηλότερες εισπράξεις από τις τρέχουσες .

@ Eπίσημα εγκαίνια για το SHOPFLIX.gr, το νέο brand στο e-commerce που στοχεύει να προσφέρει μια εξαιρετικά απλή και άμεση αγοραστική εμπειρία.
Μια ευρεία γκάμα επιλογών, από κινητά έως βιβλία και από βρεφικά προϊόντα έως είδη για το σπίτι προσφέρει η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών.
Το SHOPFLIX.gr είναι ένα Marketplace που ξεκίνησε να αναπτύσσεται μέσα στο 2021 με σκοπό να δώσει λύσεις στους Έλληνες καταναλωτές και συνεργάτες ακόμα και στο πιο μακρινό μέρος της χώρας.
«Ψυχή» του SHOPFLIX είναι μια ομάδα Ελλήνων τεχνικών, experts πωλήσεων, content creators και πολλών ακόμα, που γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του e-commerce στη χώρα μας έβαλαν τον πήχη ψηλά.
Το SHOPFLIX.gr είναι ήδη στον «αέρα». Η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών της εταιρείας Wellcomm, με επικεφαλής τον Χρήστο Καλογεράκη, συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη διανύει τις πρώτες ημέρες της μετά από ένα σύντομο διάστημα επιτυχημένης δοκιμαστικής λειτουργίας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός...

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1

Παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με σκορ 1-0...

Ντουμπάι: Έργο – μαμούθ 35 δισ. για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Πράσινο φώς άναψε ο ηγέτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ για τον...

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Στο 90′ με Σάστρε “ζωντανοί” στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 3′ με τον Κωνσταντέλια στο 81′ έχανε 1-2, αλλά...