ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλειστό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συμβασιούχων – Σκουρλέτης: Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση

66
Στάση εργασίας στους δήμους, την προσεχή Τρίτη
Κλειστό διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση προτείνει η ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι 10.000 συμβασιούχοι, οι ανανεώσεις των συμβάσεων των οποίων, κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Eλεγκτικό Συνέδριο.
Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νίκος Τράκας, υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την διεξαγωγή τέτοιων διαγωνισμών, σύμφωνα με το άρθρο 103 και ειδικότερα στις παραγράφους 3 και 7.

Επιπλέον η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των δήμων.

Την πρότασή τους αναμένεται να καταθέσουν στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου θα είναι προγραμματισμένο να φθάσουν με πορεία διαμαρτυρίας.

Σκουρλέτης: Η πρόταση των συμβασιούχων δεν οδηγεί πουθενά 

«Εκτός τόπου και  χρόνου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ, τονίζοντας ότι η εισήγηση για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 ο υπουργός ανέφερε ότι το απόγευμα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα,εκτιμώντας ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μενάνδρου

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.
Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Πηγή: www.athina984.gr