ΣΧΟΛΙΟ: Γέφυρα νέου ψεύδους

43
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Πώς να ξεφύγουμε από την αλλοτρίωση μας

Η πρωτοβουλία ”Γέφυρα” είναι μια πολιτικοταξική συμμαχία που μας προτείνει το υπόδειγμα Τσίπρα, ως οδό σωτηρίας για το διαρκές μέλλον. 

Δεν διευκρινίζεται ποιος ομιλητής θα μας αναπτύξει το νόημα της επαναστατικής πρότασης ”ή εμείς ή αυτοί”, ούτε ποιος καθηγητής θα παρουσιάσει την ενότητα ”ο αντίπαλος ως προδότης”.

Υ.Γ. Ίσως ο καθηγητής και αναμορφωτής κ. Λιάκος , αναπτύξει την ενότητα ”πως υβρίζουμε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μας”. Αν το κυκλοφορήσει σε μπροσούρα θα βοηθήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος να μελετήσουν την παρακμή της εποχής.

Του Λευτέρη Κουσούλη* 

*Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 και ως σήμερα εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν» (www.legeinandprattein.gr). Είχε τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο του εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης. Επιλεγμένα κείμενά του έχουν γίνει αντικείμενο έκδοσης. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει:

  • Κείμενα για την Πολιτική & την Επικοινωνία(2007)
  • Ήττα της Πολιτικής –18 θέσεις απέναντι(2008)
  • Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ –Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας(2009)
  • Σταθεροί Τόποι(2012)
  • Έξω από το καταφύγιο –Κείμενα για τη συνειδητοποίηση(2013).
  • 10+10, (2014)
Διαβάστε επίσης:  ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Και όμως: Ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις».