Σε ναυάγιο οδηγεί την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ο Σκουρλέτης – ΝΔ: Ανεύθυνη η στάση της κυβέρνησης

52
χωρίς αποτέλεσμα, συνάντηση, Πάνος Σκουρλέτης, ΠΟΕ ΟΤΑ,

Στον αέρα βρίσκεται η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ στην αζερικη SOCAR, καθώς η τροπολογία του υπουργού Περιβάλλοντος που συζητείται αυτές τις ημέρες στη βουλή, προκαλεί την έντονη αντίδραση του υποψήφιου αγοραστή. Την ίδια ώρα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα.

Το διαφαινόμενο ναυάγιο της αποκρατικοποίησης φάνηκε στην πρωινή συνάντηση που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο της αζέρικης εταιρίας Ανάρ Αμαντοφ.

Σε συνέντευξή του ο κ Αμάντοφ κάνει λόγο για μείωση κατά 50% της αξίας του ΔΕΣΦΑ από την εν λόγω τροπολογία, επισημαίνοντας ότι η τιμή που προσέφερε η SOCAR για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ δεν βγάζει πλέον οικονομικό νόημα με τις νέες συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό κατάλαβε ότι η θέση του είναι αμετακίνητη ενώ επισήμανε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι το εάν για κάθε 50 ευρω που στοιχίζει στον καταναλωτή η μεγαβατόρα θα υπάρξει αύξηση 1 ή 1,5 ευρω όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η υπόθεση αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, αν και πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι τελικά, μετά τους λεονταρισμούς Σκουρλέτη θα υπάρξει, κατά την πάγια τακτική, υπαναχώρηση, για να μην υπάρξει ναυάγιο της αποκρατικοποίησης, καθώς τα έσοδα έχουν προϋπολογισθεί.

H Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε επίσης:  Ο Ερντογάν ζητάει ανταλλαγή των «8» με τους δύο Έλληνες

«Η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και SOCAR για την είσοδο του εν λόγω στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ.

Με την ανεύθυνη στάση της, η Κυβέρνηση οδηγεί στη μείωση της αξίας της εταιρείας, δυναμιτίζει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, ύψους 400.000.000 ευρώ, στο χώρο της ενέργειας που πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη έχει και μεγάλη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία για τη χώρα.

Επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός, με τους γνωστούς τακτικισμούς του, υποβαθμίζει περαιτέρω τον ανεξάρτητο ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) καθώς εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα παράβασης σε θέματα εθνικού και ενωσιακού Δικαίου.

Οι επικίνδυνες κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά, στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, τραυματίζουν βαθύτατα την αξιοπιστία της χώρας, επιδεινώνουν περισσότερο το οικονομικό κλίμα και αποθαρρύνουν υποψήφιους επενδυτές, που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα».