Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Τι έχουν τα έρμα της αντιπολίτευσης και ψοφάνε;

Η λογική ανέμενε μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ,

καθώς η ακρίβεια αλλά και το νομοθετικό της έργο, αποτελούν συμπληγάδες μέσα από τις οποίες θα μπορούσε να διαβεί, αν όχι στραπατσαρισμένη, σίγουρα με ουλές.

Ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποτέλεσε σοκ για την παραδοσιακή βάση του κόμματος, που δεν είναι μεν η ολότητα του εκλογικού της ακροατηρίου αλλά αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του.

Ακόμη και τα μη κρατικά πανεπιστήμια που ενθουσιάζουν τους φιλελεύθερης αποκλίσεως οπαδούς της, δεν ενθουσιάζουν τους πιστούς της λαϊκής δεξιάς, που νιώθουν αμηχανία σε αλλαγές του πατροπαράδοτου στάτους κβο. Και όλα αυτά στο φόντο της πιεστικής ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα, κυρίως των μισθοσυντήρητών και συνταξιούχων.

Και όμως. Αντί να συρρικνωθούν τα ποσοστά της ΝΔ, με βάση τη δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο Θέμα, συρρικνώθηκαν αυτά του ΠΑΣΟΚ ενώ καρκινοβατούν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε 50 ημέρες η Χαριλάου Τρικούπη έχασε τρεις μονάδες! Ξεπεράστηκε και από το κόμμα του αυτάρεσκου Στέφανου, το οποίο έχει τη μικρή παρηγοριά ότι βρέθηκε δεύτερο, διατηρώντας και επικυρώνοντας συμβολικά τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πλέον παράδοξο δεν είναι η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ είναι αλλά το χάος που τη χωρίζει από τους… κατά φαντασίαν αντιπάλους της. Στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 33,12% και προηγείτο του ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,3% μονάδες. Στην παρούσα συγκυρία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (και δεν είναι η μόνη) το προβάδισμά της από 9,3% εκτοξεύτηκε στο 21,5%!

Εν αρχή είν’ ο αρχηγός. Ο Μητσοτάκης που κατά τους Συριζαίους «γ@μιέται», σύνθημα που ενέσπειραν και ανακύκλωσαν προεκλογικά ανά την επικράτεια, αλλά η εχθροπάθεια τους εμποδίζει να κατανοήσουν πόσο κακό έκαναν στο ίδιο το κόμμα τους (και που τώρα το απέσυραν για ευνόητους λόγους), λαμβάνει ποσοστό πρωθυπουργικής καταλληλότητας περί το 40%.

Δεύτερος δεν έρχεται ο φωτογενής Στέφανος αλλά ο «Κανένας». Συντριπτική υπεροχή και στην ερώτηση «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο;», Ο Μητσοτάκης λαμβάνει το 37,5% που είναι λεόντειο συγκριτικά με το λυμφατικό 8,6% του Κασσελάκη και το τραγικό 6.0% του Ανδρουλάκη!

Λογικό είναι τον τελευταίο να ξεπερνάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 6,7%. Παρωχημένες μεν και παγωμένες στον χρόνο οι ιδέες του, αλλά είναι πιστός σε αυτές χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Αλλά τον Ανδρουλάκη ξεπερνάει και ο… διαχειριστής των επιστολών του Ιησού Βελόπουλος, με 7,1%.

Και πως να τον εμπιστευθούν οι ψηφοφόροι όταν τους έχει ζαλίσει με τις κατά καιρούς αλλαγές θέσεων, με πρόσφατη τη, εμβληματικής αναξιοπιστίας, μη- θέση, ή μάλλον τριπλή θέση, για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια;

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εμποτισμένος με την παλιά εχθροπάθεια, που του έχει γίνει βίωμα, δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική ούτε επί του «χαριτόβρυτου» (για καλό το λέμε) Στέφανου. Χθες η καλή δημοσιογράφος, αλλά πλέον εκπρόσωπος Τύπου κα Κεχαγιά, εξαπέλυσε μια ανορθολογική επίθεση κατά του Μητσοτάκη, την οποία αναδημοσίευσε, άρα την επιδοκίμασε, ο στρατιώτης Στέφανος.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «εκμεταλλεύεται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό» για να συνεχίσει «χυδαίο πόλεμο λάσπης» (ε ναι, ο Στέφανος είναι στο χαράκωμα εδώ και μήνες).

Στη συνέχεια, αφού υποστηρίζει ότι τα επιχειρηματικά του Στέφανου είναι «όλα νόμιμα, όλα φορολογημένα, και όλες οι εταιρίες μεταβιβασμένες ήδη» (ενώ για μη φορολόγηση ή μη νομιμότητα στις ΗΠΑ δεν κατηγορείται εδώ), επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αναφέροντας τα 40 ακίνητά του: «με τον μισθό βουλευτή. ΠΟΘΕΝ, είναι η ερώτηση». Και παράλληλα κατηγορεί τον Μητσοτάκη για τη μετάβαση στην Αίγυπτο, λέγοντας «ας περάσει καλό τριήμερο στην όαση της Σίβας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που το έχει μετατρέψει σε Ι.Χ.».

Αν ο Μητσοτάκης πήγε για τριήμερο στη Σίβα, θα ήταν ελεγκτέος και από εμάς. Αλλά δόθηκε εξήγηση από την κυβέρνηση. Όμως θεωρούν ότι είναι οι κατάλληλοι ελέγχοντες αυτοί; Ο τότε αρχηγός τους Τσίπρας καταγγέλθηκε ότι επιστέφοντας από Λισαβώνα, έκανε παράκαμψη για Παρίσι, προκειμένου ο ίδιος να συναντήσει μυστικά τον τραπεζίτη Ρότσιλντ, αλλά και… τα παιδιά του να χαρούν την Ντισνευλαντ; (ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει τότε κατάλογο επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης η οποία ποτέ δεν δόθηκε).

Ή θεωρούν ότι έχουν αξιοπιστία για τέτοιον έλεγχο, όταν ο Τσίπρας είχε πάει σε κομματική εκδήλωση στην καβάλα, και στο Ηράκλειο Κρήτης για προεκλογική ομιλία, χρησιμοποιώντας ως Ι.Χ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Δεν αφήνουν αυτά να τα καταγγείλουν οι άλλοι αρχηγοί;

Όσο για τα 40 ακίνητα του Μητσοτάκη, επειδή δεν τα απέκτησε την τελευταία 4ετία, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση; Γιατί επέδειξε ανεπίτρεπτη αβελτηρία και δεν το έψαξε (που προσωπικά νομίζουμε ότι το ξεσκόνισε). Αν δεν έψαξε το «Πόθεν» Μητσοτάκη όντας κυβέρνηση, δεν κυβέρνησε καλά!

Δεν εξισορροπούμε εντυπώσεις, ούτε συμψηφίζουμε. Δεν μας αφορά. Απορία εκφράζουμε, καθώς μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εξακολουθούν την ίδια εχθροπαθή αντιπολιτευτική πολιτική η οποία τους χαντάκωσε. Και όπως είπε ο μεγάλος σοφός, είναι ανοησία να προσπαθείς να παραγάγεις διαφορετικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους. Αδυνατούν να το κατανοήσουν!
Γιάννης Σιδέρης

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης