Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Τι είναι η μυστηριώδης χρυσή σφαίρα που βρέθηκε στον πυθμένα του Ειρηνικού ωκεανού

Επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ανακάλυψαν πρόσφατα μια μυστηριώδη χρυσή σφαίρα κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής στα ανοιχτά των ακτών της Αλάσκας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ομάδα κατάφερε να το συλλέξει και να το φέρει στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν ρομποτικό βραχίονα, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναγνωρίσει το αντικείμενο.

«Παρόλο που καταφέραμε να συλλέξουμε τη ‘χρυσή σφαίρα’ και να τη μεταφέρουμε στο πλοίο, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε τι είναι πέρα από το γεγονός ότι είναι βιολογικής προέλευσης», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Σαμ Κάντιο, συντονιστής της αποστολής Ocean Exploration της NOAA.

«Αν και είναι κάπως ταπεινωτικό να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον πλανήτη μας και πόσα απομένουν να μάθουμε για τους ωκεανούς μας», συμπλήρωσε.

Οι ερευνητές πραγματοποιούν δοκιμές και ανάλυση DNA για να βρουν τι είναι αυτό το αντικείμενο, το οποίο μοιάζει με ιστό δέρματος.

Το παράξενο αντικείμενο βρέθηκε σε βάθος περίπου 3 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού σε ένα υποθαλάσσιο βουνό (seamount) στον Κόλπο της Αλάσκας και έχει πλάτος περίπου 10 εκατοστά. Στη βάση του υπάρχει μια μικρή τρύπα και για αυτό οι επιστήμονες σκέφτηκαν αρχικά ότι θα μπορούσε να είναι ένα αυγό ή ένα θαλάσσιο σφουγγάρι.

Η ομάδα προσπαθεί τώρα να καθορίσει σε ποια οικογένεια θαλάσσιας ζωής ανήκει το αντικείμενο, αν σχετίζεται με κάποιο γνωστό είδος ή αν αντιπροσωπεύει ένα άγνωστο μέχρι τώρα στάδιο ζωής.

«Πιθανότατα δεν θα μάθουμε περισσότερα μέχρι να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε σε ένα εργαστηριακό περιβάλλον όπου θα συνεχίσουμε να αντλούμε από τη συλλογική τεχνογνωσία της επιστημονικής κοινότητας με πιο εξελιγμένα εργαλεία από αυτά που έχουμε στο πλοίο», δήλωσε ο Κάντιο.

Η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει να χαρτογραφήσει την περιοχή και να μάθει περισσότερα για τα πλάσματα – γνωστά και άγνωστα – που κατοικούν εκεί.

«Τα νέα είδη έχουν τη δυνατότητα να αποκαλύψουν νέες πηγές για ιατρικές θεραπείες και εμβόλια, τρόφιμα, ενέργεια και άλλα κοινωνικά οφέλη και γνώσεις», εξήγησε ο Κάντιο.

«Συλλογικά, τα δεδομένα και οι πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε τα κενά στην κατανόηση αυτού του τμήματος του πλανήτη, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το προστατεύσουμε καλύτερα», κατέληξε ο ερευνητής.

ΠΗΓΗ: Live Science

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απόλυτοι εχθροί

Σελήνη: Βίντεο της NASA δείχνει αστροναύτες να μην μπορούν να περπατήσουν

Ένα βίντεο της NASA από τις αποστολές Apollo δείχνει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης να μην μπορούν να περπατήσουν εύκολα και να πέφτουν...

Μελέτη: Οι τοξικές ουσίες από τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα

Οι τοξικές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, παιδικά καθίσματα και smartphones, μπορούν να μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα μέσω...

Γιατί οι νεαρές Λονδρέζες δεν μπορούν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους;

Μαζί με το κλείσιμο πολλών νυχτερινών κέντρων στo Λονδίνο, φαίνεται να ζορίζονται και οι νέες γυναίκες να βρουν τον σύντροφο της ζωή τους. Δύο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα από τα έργα του πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα με τίτλο...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και...
Στόουνχεντζ: Ανακαλύφθηκε μοναδική νεολιθική δομή

Ποια είναι η σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι;

Η τοποθεσία του Στόουνχεντζ (Stonehenge) είναι γνωστό ότι είναι ευθυγραμμισμένη προς την κατεύθυνση της ανατολής του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο και της δύσης στο χειμερινό ηλιοστάσιο,...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει αν είστε γενναίοι ή καλοσυνάτοι

Τα τεστ προσωπικότητας αξιοποιούν τη συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ της οπτικής αντίληψης και των γνωστικών χαρακτηριστικών και αποκαλύπτουν στοιχεία βαθύτερα για την προσωπικότητά σας. Ακριβώς αυτό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άννα Κορακάκη: «Χρυσή» στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής

Το δεύτερο διαδοχικό της χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμες διοργανώσεις, πανηγύρισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της...

Χρυσή Βίζα: Ξαναπήρε μπροστά η αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές

Αυξητικούς ρυθμούς εμφανίζει τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα "Χρυσή βίζα" μέσω του οποίου αλλοδαποί...

Ιαπωνία: Μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα εντοπίστηκε σε ακτή

Αμηχανία έχει προκαλέσει μια μεγάλη μεταλλική σφαίρα που ξεβράστηκε σε μια ακτή στην Ιαπωνία,...

Χρυσή Αυγή: Ξανά στο σκαμνί ο Μιχαλολιάκος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο...