Ξέρετε τι κάνει το αλουμινόχαρτο στις μπανάνες;
Γενικά, το αλουμινόχαρτο δε χρησιμοποιείτε μόνο στη μαγειρική. Μπορείτε με αυτό να κάνετε κάποια κόλπα, όπως είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.
Σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να τυλίξετε τις μπανάνες σας με το αλουμινόχαρτο, κάτι που αρχικά ακούγεται περίεργο και αχρείαστο. Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να σας βοηθήσει. Σε τι βοηθάει; Αν τοποθετήσετε το αλουμινόχαρτο στα άκρα των μπανανών σας τότε θα δείτε το αγαπημένο σας φρούτο να ωριμάζει πιο γρήγορα. Το γνωρίζατε;
Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο – Ο λόγος; Τρομερός
Ξέρετε τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τασκόρδα και τα βάλετε στο φούρνο;
Δυστυχώς, το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο. Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Οπότε καλό θα ήταν να το προτιμάτε.
Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και “γλυκαίνει” κάπως την -ομολογουμένως- πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο: