Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
22.3 C
Athens

Το μάθημα που πήραν τα πολιτικά… τζόβενα από την νίκη Ανδρουλάκη, δια βοής η εκλογή Κατρίνη στην ΚΟ και ο «κόκκινος» εμφύλιος στην χρεοκοπημένη «Αυγή»

H σαρωτική επικράτηση του 42χρονου Νίκου Ανδρουλάκη σε ένα κόμμα που πλήρωσε, αντικειμενικά, το υψηλότερο αντίτιμο από την χρηματοοικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας (στην αείμνηστη Φώφη οφείλει την μη διάλυση του) αποδεικνύει πως η κοινωνία απορρίπτει το ΣΥΝΟΛΟ του πολιτικού προσωπικού της χώρας που έχει, καλώς ή κακώς, ταυτισθεί με αρνητικές στιγμές της περασμένης δεκαετίας.

Στρέφεται σε νέα ΑΦΘΑΡΤΑ πρόσωπα, που όμως έχουν ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ πολιτική σκέψη και δεν είναι ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ και ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ.
Το μήνυμα με την χθεσινή επικράτηση Ανδρουλάκη , κυρίως με το ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ του ΓΑΠ, οφείλουν να το λάβουν πολύ σοβαρά και διάφορα… τζόβενα της Νέας Δημοκρατίας που ορέγονται παλινορθώσεις και … ηρωικές επιστροφές.

@ Κρίμα για τον Γιώργο Παπανδρέου που ΔΕΝ του άξιζε τέτοιο πολιτικό φινάλε παρά τα όσα λάθη έχει διαπράξει κατά την διάρκεια της ταραχώδους πολιτικής του καριέρας.
Για τον Γιώργο και το ΛΑΘΟΣ του να επιλέξει την μάχη του δεύτερου γύρου, τα γράψαμε πριν από μια βδομάδα (δείτε εδώ).
Δεν θα έχει άλλη ευκαιρία και πιθανώς «έκαψε» και τις πιθανότητες, κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου να διεκδικήσει μελλοντικά κεντρικό ρόλο στο πολιτικό μας σκηνικό.

@ Με τα μούτρα στην δουλειά υποχρεούται να πέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού έχει άμεσα μπροστά του έχει σειρά κομβικών πολιτικών υποχρεώσεων
Ξεκινώντας από την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να συγκληθεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα για την εκλογή Προέδρου, με τα δύο ονόματα που «παίζουν» να είναι αυτά του Σκανδαλίδη και Κατρίνη.
Η τελική επιλογή εξαρτάται άμεσα από το χθεσινό τελικό αποτέλεσμα, αφού η λογική λέει πως μετά την αδιαμφισβήτητη και καθαρή νίκη Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο προτεινόμενος από τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να τον εκπροσωπεί στην Ελληνική Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο ο Ανδρουλάκης, είχε αναφέρει σε συνέντευξη του πως έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποιον θα προτείνει για νέο Πρόεδρο της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.
Μετά πάντως και από τον χθεσινό θρίαμβο Ανδρουλάκη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η εκλογή του νέου επικεφαλής της ΚΟ να γίνει ΔΙΑ ΒΟΗΣ

@ Στην συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη ο Ανδρουλάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου θα συμμετάσχει – όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια – ως παρατηρητής και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει και το πρώτο σημαντικό crash test για τον νέο Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αρκετές φορές κατά το παρελθόν είχε επαναλάβει την ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ του για την συμμετοχή Τσίπρα στις συνεδριάσεις του PES.
Θα υπάρξουν ΑΜΕΣΕΣ πολιτικές πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη, για την ΑΠΟΒΟΛΗ του Τσίπρα από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος;
Ή τα όσα έλεγε προεκλογικά αποτελούσα μια απλή ρητορεία για να ικανοποιηθεί το ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ συναίσθημα που κυριαρχεί στην εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ;

@ Παράλληλα ο Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να συγκροτήσει Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία θα αντικαταστήσει ουσιαστικά την υπάρχουσα Κεντρική Επιτροπή και ο Γραμματέας της θα είναι πρόσωπο επιλογής του.
Ενώ σε ότι έχει να κάνει με το Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για Μάρτιο, το πιο πιθανό είναι να αναβληθεί για το φθινόπωρο, προκειμένου προηγουμένως να πραγματοποιηθούν εκλογές στις Τοπικές Οργανώσεις και τις Νομαρχιακές Επιτροπές.
Τέλος εκτιμάται πως εφόσον εκλεγεί θα ζητήσει εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

@ Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έχουν επισκιάσει και τον πρωτοφανή ΕΜΦΥΛΙΟ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υιοθέτηση των ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ του Γιαννακού της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ από τον Τσίπρα, αλλά και από τα… Καρτερό-παιδα της ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΗΣ «Αυγής».
Πραγματικά δεν θυμόμαστε αντίστοιχη περίπτωση κατά το παρελθόν να έχει υπάρχει τέτοιο δημόσιο ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ με τον Φίλη από την μια πλευρά να περνά «γενεές δεκατέσσερις» την εφημερίδα στην οποία υπήρξε διευθυντής για σειρά ετών, και από την άλλη να του απαντά ο Τσέκερης (νυν διευθυντής της «Αυγής») σε αντίστοιχους τόνους.

@ Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της «Αυγής», αφού με αφορμή την ΑΘΛΙΑ αντιπολίτευση που επιλέγει ο Τσίπρας και η σημερινή ηγετική του ομάδα, επιχειρώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την ΤΡΑΓΩΔΙΑ της Πανδημίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ δημόσια και μαζί με τον Φίλη έχουν βγεί στα «κάγκελα» Ξανθός, Κούλογλου, Βλαντέν και πολλοί άλλοι.
Καταγγέλλοντας ανοιχτά τον Τσίπρα για την Αντιπολίτευση επί πτωμάτων που ασκεί.

@ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για το επταετές ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι προσφορές έφτασαν τα 683,4 εκατ., ποσό που «μεταφράζεται» σε υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2,3 φορές.
Λόγω της ισχυρής ζήτησης και της υπερκάλυψης το επιτόκιο προσέγγισε το χαμηλότερο όριο του αρχικού εύρους, δηλαδή το 2,3%.
Ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο έργων που αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο του ανεκτέλεστου των υπόλοιπων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας. Επίσης στον τομέα των παραχωρήσεων αλλά και των ενεργειακών έργων, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο υψηλών αποδόσεων, που αναμένεται να προσφέρει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσο προχωρούν έργα όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου, η Εγνατία Οδός ή το Καζίνο στο Ελληνικό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Την Κυριακή εκλογές στα Εξάρχεια

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Το βλέπουν να έρχεται οι δημοσκόποι…

Ποιος θα είναι στην κυβέρνηση; Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου απέδειξε την κυριαρχία της ΝΔ, τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης...

Αρνητική διαφήμιση: Το μυστικό όπλο στην εκστρατεία των πολιτικών

Επί 20 χρόνια, οι πολιτικοί επιστήμονες ερευνούν αν οι αρνητικές διαφημίσεις πολιτικής εκστρατείας, αυτές που επικρίνουν τον αντίπαλο, είναι πιο αποτελεσματικές από τις θετικές διαφημίσεις...

Δεν φταίει ο λαός

Κάπως ασύμβατο με το άρθρο, αλλά γενικώς καλό. Μας εκπλήσσει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας. Μη αναμενόμενο ακόμηκαι απότα ίδια τα στελέχη της. Να το πούμε...

Ο κίνδυνος κυβερνητικού αδιεξόδου στις 25 Ιουνίου, τα πολιτικά «παιχνίδια» και η απειλή για...

Το γνωστό ρητό ότι "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" έχει εκφραστεί πολλές φορές από διάφορους, ανάλογα με τη συγκυρία και την περίσταση. Σε μια στιγμή...

«Πόλεμος» στην Κεντροαριστέρα: Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

«: Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Το ενδεχόμενο της επαλήθευσης των δημοσκοπικών ευρημάτων του Δεκεμβρίου του 2021, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό...
Exit Poll- Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισαν οι νέοι

Ποια είναι τα μηνύματα της κάλπης

Τα μηνύματα της κάλπης, ποιο στοιχείο έπαιξε κύριο ρόλο στην εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ , τι σημαίνει το υψηλό ποσοστό της ΝΔ σε σχέση...

Στην υγειά του Κατρούγκαλου…

Είναι δυνατόν να ευθύνεται ένας άνθρωπος ή μια δήλωση γι’ αυτό το τρομακτικό -20 του Σύριζα από τη Νέα Δημοκρατία; Όχι βέβαια. Είναι όμως...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο κίνδυνος κυβερνητικού αδιεξόδου στις 25 Ιουνίου, τα πολιτικά «παιχνίδια» και η απειλή για την οικονομία

Το γνωστό ρητό ότι "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" έχει εκφραστεί πολλές φορές από...

Τα ληγμένα πολιτικά πρόσωπα διεκδικούν και πάλι αρχηγία

Οι δυσαρεστημένοι ολιγάρχες που δε συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι της τελευταίας κυβέρνησης θέλουν να...

Folli Follie: Νέα τροπή στην υπόθεση με αναφορά σε πολιτικά ονόματα

Σημαντικά ευρήματα με αναφορές σε πολιτικά ονόματα τα οποία παραπέμπουν σε δύο πρώην υπουργούς...

Aμετανόητος ο πολιτικά ΓΑΠ: «Όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα» – Προκαλεί ο άνθρωπος που μας οδήγησε στα μνημόνια!

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας επέστρεψε στη Βουλή ως βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος...