Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

TravelFest: Ο γύρος του κόσμου σε δύο ημέρες

Το γύρο του κόσμου σε δύο ημέρες, θα καταφέρουν οι επισκέπτες του πρώτου ταξιδιωτικού φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 21 & 22 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Ο γύρος της Αφρικής με μοτοσικλέτα, η εξερεύνηση της Ασίας με ποδήλατο και η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ, είναι ορισμένες μόνο από τις μοναδικές εμπειρίες που θα μοιραστούν 14 έμπειροι ταξιδευτές, με τους επισκέπτες του φεστιβάλ, μέσα από ιδιαίτερες παρουσιάσεις και οπτικοακουστικό υλικό.

Χωρίς αποσκευές και χωρίς εμπειρία, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από τη μία άκρη της γης στην άλλη, αλλά και να μάθουν πως μπορούν να διοργανώσουν το ταξίδι που ονειρεύονται.

Ομάδες, σύνδεσμοι, gadgets, προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το ταξίδι, τη φύση, τη δράση και την περιπέτεια θα αποκαλύψουν σε κάθε επισκέπτη μια νέα ταξιδιωτική κουλτούρα, έναν νέο απόλυτα διασκεδαστικό και περιπετειώδη τρόπο για να ανακαλύψει τον κόσμο.

Το 1st Travel Fest στην Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διήμερη ταξιδιωτική εμπειρία προκαλώντας ανθρώπους που αγαπάνε τα ταξίδια, έμπειρους ταξιδευτές και επιχειρήσεις, σε μια διαδραστική σχέση, με ανταλλαγή γνώσεων, προτάσεων και δραστηριοτήτων.

TravelFest: Ο γύρος του κόσμου σε δύο ημέρες

Ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης θα μας δείξει το δρόμο για το πως μπορούμε μόνοι μας να αναζητήσουμε πληροφορίες και να αποφύγουμε «παγίδες», ώστε να οργανώσουμε με επιτυχία ένα μεγάλο ταξίδι.

Ο Κωστής Φαρμάκης ταξιδεύει με την οικογένεια του από όταν τα παιδιά του ήταν μόλις 3 μηνών! Μοιραζόμενος τις εμπειρίες του θα αφυπνίσει όλα τα ζευγάρια που παραιτούνται από τα ταξίδια όταν κάνουν το πρώτο παιδί, δείχνοντας τους το πόσο εύκολο είναι!

Ο Γιώργος Τσάφος μέσα από τη δουλειά του θα μας εισαγάγει στο μαγικό κόσμο της ταξιδιωτικής φωτογραφίας, δίνοντας πρακτικές συμβουλές σύνθεσης κάδρου, επίλυσης τεχνικών περιορισμών, καθώς και στην επιλογή του εξοπλισμού.

Ο Γιώργος και η Βασιλική, ή αλλιώς Yabatravellers, μας παίρνουν μαζί τους σε ένα οδοιπορικό στην χερσόνησο του Yucatan στο Μεξικό. Με μπόλικη διάθεση για εξερεύνηση, θα ανακαλύψουνε στοιχεία του πολιτισμού των Μάγια, εξωτικές παραλίες, υπόγεια ποτάμια και ιδιαίτερες μεξικάνικες γεύσεις. Οι περιοχές που κινούνται είναι οι Tulum, Cancun, Playa del Carmen, Valladolid, Bacalar, Merida και Las Coloradas.

Ο Αντώνης Συκάρης και ο Μάικ Ευμορφίδης θα μας ανεβάσουν στην κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε ένα ταξίδι το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία δύο χρόνων και διήρκησε δύο μήνες.

Ο Χρήστος Λάμπρης από την Trekking Hellas θα μας μεταφέρει την εμπειρία που είχε με την πρώτη ελληνική αποστολή στα παγωμένα εδάφη της Ανταρκτικής.

Ο Καμίλ Γκουνγκόρ, travel blogger με αναπηρία, θα μοιραστεί μαζί μας ενδιαφέρουσες εμπειρίες και αναμνήσεις από τα ταξίδια του, εστιάζοντας στις ευκολίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στους διάφορους προορισμούς που επισκέπτεται.

Ο Αλέξιος Βανδώρος θα μας μυήσει στον «Αρχιτεκτονικό Τουρισμό», βοηθώντας μας να οργανώσουμε το ταξίδι μας έτσι ώστε να ανακαλύψουμε κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τα οποία διαρκώς ανανεώνονται και δεν υπάρχουν στους τυπικούς οδηγούς πόλεων.

Ο Αλέξανδρος Ζήλος, θα μας πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι στην νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη, Μιανμάρ, Λάος, Βιετνάμ), με το ποδήλατό του, που αποτελεί έναν ωραίο και οικονομικό τρόπο για να γνωρίσεις μια χώρα, καθώς σε φέρνει πιο κοντά στους ντόπιους και την κουλτούρα τους.

Ο Κώστας Κατσίγιαννης με μέσο την μοτοσικλέτα του και τα ίδια του τα πόδια (ορειβασία) θα μας ταξιδέψει στον παραμυθένιο κόσμο των Άλπεων. Ο φωτογραφικός του φακός καταγράφει την “προίκα” της μεγαλύτερης οροσειράς της Ευρώπης, η οποία αποτελείται από λίμνες, ποτάμια, κατάφυτες κοιλάδες, ορεινά χωριά, απόκρημνες κορυφές, χιόνια και παγετώνες.

Ο Ηλίας Βροχίδης μέσα από ένα τριετές ταξίδι σε 39 χώρες με τη μοτοσικλέτα του, θα καταρρίψει όλα τα στερεότυπα που μας έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια για την Αφρική.

Ο Αλέξανδρος Τσούτης περιπλανιέται στον πλανήτη με όχημα… μια φωτογραφική μηχανή. Οι εικόνες του, που έχουν φτάσει μέχρι το National Geographic, σίγουρα θα “ταξιδέψουν” κι εσάς. Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε μαζί του τη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα (και τους Νήσους Σολομώντα).

Ο Γιώργος Κούκος θα μας μυήσει στην μοναδική εμπειρεία του περιοδεύοντα τουρισμού! Ταξιδεύοντας με ένα αυτοκινούμενο, η απόλαυση ξεκινάει με το που θα πάρει μπρος η μηχανή και πλέον η κάθε στιγμή θα αποτελεί και ανάμνηση. Διανυκτέρευση στα καλύτερα σημεία του χάρτη και απόλυτη αίσθηση αυτονομίας και ανεξαρτησίας. Θα μας δείξει πως οργανώνεται, προετοιμάζεται και πραγματοποιείται με ασφάλεια το ταξίδι με ένα μέσο άγνωστο στους περισσότερους ταξιδιώτες. Είτε αυτό γίνεται με ιδιόκτητο, είτε με ενοικιαζόμενο όχημα.

Η Μαρία Κόφου θα μας πάρει μαζί της σε ένα ταξίδι με τρένο, στο οποίο θα διασχίσει το 1/3 του πλανήτη, διανύοντας περισσότερα από 8.000Km μέσα σε 6 ολόκληρες ημέρες Ευρώπη και Ασία!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νίκος Κοεμτζής: Μακελειό για μια παραγγελιά τις Απόκριες του 1973 (φωτό-βίντεο)

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την αιματοβαμμένη παραγγελιά των αδελφών Κοεμτζή, που έγινε η πηγή έμπνευσης για το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Μακρύ Ζεϊμπέκικο...
Συμβουλές, επικοινωνία, συντρόφων,

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Η έλλειψη κατανόησης στην επικοινωνία των συντρόφων

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας* Ψυχολόγος, www.simvouleftikigamou.gr Το πιο συχνό φαινόμενο στις συνεδρίες των ζευγαριών είναι το εξής: O σύμβουλος γάμου γίνεται παρατηρητής μιας ατελείωτης διαφωνίας μεταξύ...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 28-6-2020 - Ένας τυχερός

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 14/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 14/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2727), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 26-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 12/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 12/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2726), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 10/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 10/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2725), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 7/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2724), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 5/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 5/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2723), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

TravelFest: Το πρώτο ταξιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι γεγονός

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια της ζωής σας θα πραγματοποιήσετε το Σαββατοκύριακο 21 και...

TravelFest: Πηγή έμπνευσης για νέους ταξιδευτές

Ο γύρος της Αφρικής με μοτοσικλέτα, η εξερεύνηση της Ασίας με ποδήλατο και η...