Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Βρέθηκαν πτώματα στα πλημμυρισμένα τμήματα του «John Mc Cain» (Βίντεο)

Οι δύτες που αναζητούν τους 10 αμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα δεξαμενόπλοιο χθες ανοικτά της Σιγκαπούρης βρήκαν ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του USS John S. McCain.

Το δυστύχημα συνέβη στις 05:24 (00:24 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα στα στενά της Σιγκαπούρης, κοντά στα στενά της Μάλακα. Το αντιτορπιλικό κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη για μια στάση ρουτίνας.

Μετά τη σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο, που έφερε σημαία Λιβερίας, τη δεύτερη στην οποία εμπλέκεται ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, ο επικεφαλής επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, «διέταξε προσωρινή διακοπή όλων των επιχειρήσεων του στόλου σε όλο τον κόσμο».

Δέκα αμερικανοί ναύτες φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση του USS John S. McCain με το Alnic MC που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο θαλάσσιο διάδρομο. Πέντε ναυτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, οι τέσσερις από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Το κύτος του αντιτορπιλικού φέρει ένα μεγάλο ρήγμα από το οποίο εισέδυσε το νερό, πλημμυρίζοντας καμπίνες, το μηχανοστάσιο και την αίθουσα επικοινωνιών. Το Alnic υπέστη από την πλευρά του μικρές ζημιές.

Μία μεγάλη σημαντική επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία και αεροπλάνα της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ξεκινήσει ενώ δύτες του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης εξερευνώντας τα τμήματα του πλοίου που πλημμύρισαν από τα νερά.

Σήμερα ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, δήλωσε πως οι δύτες «εντόπισαν σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα».

Οι αρχές στη Μαλαισία βρήκαν επίσης ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο αμερικανικό ΠΝ προκειμένου να ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε. Το μαλαισιανό ΠΝ διευκρίνισε πως η σορός εντοπίστηκε οκτώ ναυτικά μίλια (περίπου 15 χλμ) βορειοδυτικά από το σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Σουίφτ, οι έρευνες θα συνεχιστούν. «Έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», δήλωσε.

Η σύγκρουση ώθησε επίσης την αμερικανική διοίκηση να «επαναξιολογήσει» τις διαδικασίες «εξαντλητικά», δήλωσε ο αρχηγός επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον. «Είναι η δεύτερη σύγκρουση μέσα σε τρεις μήνες και η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιστατικών στον Ειρηνικό. Η τάση αυτή απαιτεί μια δράση πιο σθεναρή».

Στις 17 Ιουνίου, επτά ναύτες σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald με ένα δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία των Φιλιππίνων, ανοικτά της Ιαπωνίας. Το πολεμικό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Νερό εισήλθε στο μηχανοστάσιο, την αίθουσα επικοινωνιών και σε καμπίνες, στις οποίες δύτες βρήκαν τα πτώματα των ναυτών.

Μέσα στην εβδομάδα οι διοικητές θα πρέπει να βρουν τον χρόνο, «ίσως μία ή δύο ημέρες» για να καθήσουν με τα πληρώματα και να επαναξιολογήσουν τις πρακτικές τους, διευκρίνισε ο ναύαρχος Ρίτσαρντσον. Δεν απέκλεισε η σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το USS John S. McCain να προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα ή από κυβερνοεπίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας Τζον Μάτις υποσχέθηκε «σε βάθος έρευνα για όλα τα δυστυχήματα, τα περιστατικά στη θάλασσα» προκειμένου να «εξεταστούν όλοι οι παράγοντες», όχι μόνο οι «άμεσοι» παράγοντες.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας για τους ναύτες του ΠΝ των ΗΠΑ που επέβαιναν στο John S. McCain όπου βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το αντιτορπιλικό φέρει το όνομα του πατέρα και του παππού του αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που ήταν και οι δύο ναύαρχοι του ΠΝ.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας ζήτησε «πλήρη διαφάνεια» εκ μέρους του ΠΝ των ΗΠΑ και είπε πως οι υπεύθυνοι πρέπει «να λογοδοτήσουν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δεκάδες πτώματα σε νοσοκομείο της Γάζας – Γιατροί χειρουργούν στους διαδρόμους μετά τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

Δεκάδες πτώματα τυλιγμένα με λευκά σεντόνια κείτονταν σήμερα στο έδαφος, στον περίβολο του Ινδονησιακού...

Μεσανατολικό: “Περίπου 1.500 πτώματα” μαχητών της Χαμάς έχουν βρεθεί στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έχει βρει "περίπου 1.500 πτώματα" μαχητών...

Καζακστάν: 225 πτώματα μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία στη διάρκεια των ταραχών

Στα νεκροτομεία του Καζακστάν μεταφέρθηκαν τα πτώματα 225 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των...

Καλλιθέα: Δυο πτώματα σε διαμέρισμα

Δυο πτώματα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν νωρίτερα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πρώτες...