Ραχήλ Μακρή η Παρηγορούσα και ο …Παπασταύρου!

432
πρόσφυγες, στη χώρα, ευρώ,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Στον εισαγγελέα, o Στ. Παπασταύρου, ο στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πώς το είχε πει στη Βουλή ο Αν.Σαμαράς: «Η Ελλάδα χρωστάει πάρα πολλά στον Παπασταύρου. Μακάρι να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν»…

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι τι χρωστάω εγώ ως Έλληνας στον Παπασταύρου;
Γιατί το είπε, το ακούσατε …η Ελλάδα χρωστάει στον Παπασταύρου.
Άρα και ‘γω ως Έλληνας χρωστάω στον Παπασταύρου. Μπορεί να μην τα χρωστάω όλα μόνος μου, αλλά θα πρέπει να συνεισφέρω …το μερίδιό μου, το κατιτίς μου…
Λυπηθείτε μας κ. Αντώνη.

Δεν αντέχω άλλο να χρωστάω. Χρώσταγα μέχρι τώρα ΕΝΦΙΑ, φόρους, δόσεις, δάνειο, δεν προλαβαίνω να ξεχρεώσω, τώρα θα χρωστάω και στον Παπασταύρου;
Ώρες ώρες ονειρεύομαι τί καλά που θα ήταν να είχα σπίτι μου μια μηχανή σαν αυτή που μας έλεγε η Ραχήλ Μακρή, προεκλογικά.

Δεν θα ‘ταν καλά, τι λέτε και εσείς;

Μη που πείτε ότι δεν κάνατε έστω και για ένα λεπτό το ίδιο όνειρο με εμένα. Αν πείτε όχι, σίγουρα μου λέτε ψέματα.
Αυτή η μηχανή που κόβει χρήματα ήταν το …ρομαντικό όνειρο κάθε Έλληνα από την προ κρίσης εποχή. Μετά ήρθαν και τα …εξτραδάκια που μας ζητούν να πληρώσουμε και το όνειρό μας έγινε αναγκαιότητα.

Διαβάστε επίσης:  Φανταστείτε να είσαι ένας άνθρωπος που γεννήθηκες το 1900

Για αυτό κάθε βράδυ που πάω για ύπνο κάνω την προσευχή μου στη Ραχήλ Μακρή την Παρηγορούσα ή καλύτερα την Κόπτουσα Χρήματα Ασυστόλως, να κάνει το θαύμα της και να μου στείλει μια τέτοια μηχανή.

Το μόνο που θα έκανα ήταν να ρωτάω. Πόσα σου χρωστάω; θα πάταγα το κουμπί …τριιιτ, θα έκοβε το μηχάνημα όσα χρήματα χρώσταγα και θα πλήρωνα.
Έτσι, ρε παιδί μου.. να αποκτήσω πάλι καθαρό κούτελο στην κοινωνία!..
Ακόμη και στον Παπασταύρου θα πήγαινα και θα τον ρώταγα πόσα σου χρωστάω; Θα έκανε τους υπολογισμούς του ο άνθρωπος και θα μου έλεγε έναν οποιοδήποτε αριθμό.

Δεν θα με ένοιαζε. Θα ήμουν άνετος.

Και θα του έλεγα πολύ απλά: ΟΡΣΕ να μην στα χρωστάω!