Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

4+1 θεραπευτικά ζεστά ροφήματα!


Δες ποια είναι και πως φτιάχνονται!

Τσάι με μέντα και μάραθο
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα μέντας και 2-3 λεπτές φέτες τζίντζερ. Σκεπάζουμε το φλιτζάνι με το πιατάκι του και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Τσάι με κάρδαμο, βανίλια, μέλι και γάλα
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι γάλα και ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμο σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί. Βγάζουμε το μπρίκι από το μάτι και προσθέτουμε 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Τσάι με τζίντζερ, μέλι και πιπέρι cayenne
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από 2-3 λεπτές φέτες τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 φέτα λεμόνι. Προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.

Ρόφημα με τζίντζερ και ανανά
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, 3 χοντρές φέτες τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 ξυλάκι κανέλα, 2 ολόκληρα γαρύφαλλα και μια πρέζα πιπέρι. Το αφήνουμε να φθάσει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και να απολαμβάνουμε.

Ζεστό Νερό με λεμόνι
Η συνταγή είναι πολύ απλή – ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και χυμός από μισό λεμόνι.

Το ρόφημα που νικάει τα βακτήρια!
Η επιγαλλοκατεχίνη συνδυαστικά με εγκεκριμένα αντιβιοτικά μπορεί να είναι ένας τρόπος αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ανθεκτικών βακτηριών σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Surrey ανακάλυψαν ότι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που υπάρχει στο πράσινο τσάι μπορεί να εξαλείψει την αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Journal of Medical Microbiology, η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) μπορεί να αποκαταστήσει τη δραστηριότητα του αντιβιοτικού αζτρεονάμη που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που προκαλεί το βακτηριακό παθογόνο Ψευδομονάδα η αεριογόνος.

Η συγκεκριμένη ψευδομονάδα σχετίζεται με σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού και του αίματος και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανθεκτική σε πολλά αντιβιοτικά. Για την αντιμετώπισή της οι γιατροί επιλέγουν την χορήγηση συνδυασμού αντιβιοτικών.

Αλλά, οι λοιμώξεις γενικότερα έχουν γίνει δύσκολες στην αντιμετώπιση αφού παρατηρείται διαρκώς μεγαλύτερη αντίσταση στα υπάρχοντα αντιβιοτικά.

Για την αξιολόγηση της συνέχειας της επιγαλλοκατεχίνης και της αζτρεονάμης, οι ερευνητές έκαναν in vitro τεστ ώστε να δουν πως αλληλεπιδρούν με την αεριογόνο ψευδομονάδα, μεμονωμένα και σε συνδυασμό. Τελικά, παρατήρησαν ότι ο συνδυασμός ήταν σημαντικά αποτελεσματικότερος στη μείωση της δραστηριότητας του παθογόνου βακτηρίου, συγκριτικά με τη μεμονωμένη χορήγηση EGCG και αζτρεονάμης.

Η συνεργατική δράση επιβεβαιώθηκε και σε in vivo τεστ στο ζωικό μοντέλο Galleria mellonella (κοινώς γνωστό ως πεταλουδίτσα της νύχτας) με τα ποσοστά επιβίωσης να είναι σημαντικά υψηλότερα στα πειραματόζωα που είχαν πάρει συνδυαστικά EGCG και αζτρεονάμη, συγκριτικά με τη μεμονωμένη χορήγηση των δύο ουσιών. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ελάχιστη έως καθόλου τοξικότητα στα ανθρώπινα δερματικά κύτταρα που εκτέθηκαν στη συνδυαστική θεραπεία αλλά και στο πειραματικό μοντέλο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι φράουλες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η καθημερινή κατανάλωση φράουλας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης σε υπέρβαρους μεσήλικες με αυτοαναφερόμενη ήπια γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με νέα μελέτη. «Η άνοια...

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας ροφήματα; – Εσείς το γνωρίζατε;

Θέλετε να μάθετε ποιο ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ο καφές είτε ελληνικός, είτε στιγμιαίος ή εσπρέσο δεν έχει θερμίδες,...
Διατροφή, συστατικά, τριγλυκερίδια,

Τα συστατικά της διατροφής που “ευθύνονται” για τα τριγλυκερίδια

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και λιπώδους διήθησης του ήπατος. Σε τι μπορεί...

Κάνει θαύματα: Μ’ ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα από αυτό το μπαχαρικό, θα χάσετε...

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη όπως και το τοπικό λίπος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιρανικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Shahid...

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό στην αποτοξίνωση

Ψάχνετε μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους αποτοξίνωσης; Εδώ είναι 10 καλύτερες τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα σας: 1. Λεμόνια Πέραν του ότι είναι γεμάτα...

Τα top-5 οφέλη υγείας που έχουν οι μελιτζάνες

Μαζί με τις ντομάτες, τις πατάτες και τις πιπεριές, οι μελιτζάνες (Solanum melongena) ανήκουν στην οικογένεια των φυτών νυχτολούλουδου (Solanaceae). Μάλιστα, οι μελιτζάνες μεγαλώνουν με τρόπο παρόμοιο...

Τριγωνέλλα: Το βότανο που “χτυπάει” διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει… το στήθος!

Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας να βρει μια φυσική λύση που θα κάνει το στήθος της να φαίνεται μεγαλύτερο και την μέση της πιο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας ροφήματα; – Εσείς το γνωρίζατε;

Θέλετε να μάθετε ποιο ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ο...

Τα ροφήματα της…γιαγιάς για να χάσεις κιλά και λίπος

Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα... από...

Αυτά τα ροφήματα σε κάνουν πιο έξυπνη!

Ροφήματα που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Κάποια τα καταναλώνεις και κάποια πρέπει...