Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Απομένει μόνο να μοιράζεται… «Ο Αγών μου» στη Βουλή!

Δημοκρατία έχουμε, αδέρφια. Εδώ την ανακάλυψαν οι πρόγονοί μας, οι αρχαίοι Έλληνες.

Και οι ΝεοΕλληνες την έκαναν σφεντόνα. Δημοκρατία σα τα μούτρα μας. Με «πρόεδρο κόμματος» που εισήλθε στη δημοκρατική μας Βουλή να «ευχαριστεί» γι αυτό, μέσα στα μούτρα μας, καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό Εγκληματικής Οργάνωσης!

Λίγο με ενδιαφέρει αν η Νέα Δημοκρατία εξελέγη αυτοδύναμη και θα συνεχίσει να μοιράζει pass-τίλιες για τον πόνο του άλλου και τα επόμενα 4 χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού (μαζί με το 95% των ελληνικών ΜΜΕ) εξέλεξε ξανά πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίνοντας πως τούτο είναι για το καλό του, οπότε τουμπεκί και σεβασμός στην απόφαση. Αρκεί μόνο μην αρχίσουν αύριο εκείνοι που ψήφισαν την κυβέρνηση να «χτυπιούνται» ότι «δεν αντέχεται η ακρίβεια» γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Λίγο με ενδιαφέρει αν θα μείνει ή όχι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν μετά από 4 χρόνια αντιπολίτευση «κατάφερε» να συντριβεί δύο φορές, τότε προφανώς ο κόσμος του φώναξε ότι αυτός και το κόμμα του τα έκαναν όλα μαντάρα. Και εκείνοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η ΝΔ επανήλθε όχι απλά ως κυβέρνηση, αλλά ως καθεστώς. Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας μείνει να χτυπιέται σα μίξερ που δεν έχει ουσιαστική στρατηγική και στόχο.

Λίγο με ενδιαφέρει αν ο Νίκος Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή το ΠΑΣΟΚ πήρε 12%! Ποσοστό που ο Ανδρέας άφηνε στην κάλπη για… μπουρμπουάρ! Αν η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα της δημοκρατικής παράταξης θεωρεί ότι αυτό είναι ποσοστό «επιστροφής», τότε πιο πιθανό είναι να πάρει η Παρί τα τρία επόμενα Τσάμπιονς Λιγκ σερί παρά να φτάσει το 20% το ΠΑΣΟΚ!

Λίγο με ενδιαφέρει αν η νέα βουλή θα είναι οκτακομματική. Σε μια κανονική χώρα αυτό θα αποτελούσε θρίαμβο της δημοκρατίας. Σε τούτη εδώ η ανάγνωση είναι αυτή που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί όταν «θριαμβεύει» η ακροδεξιά.

Με ενδιαφέρει, αντίθετα, ότι πολλοί –πάρα πολλοί!- επέλεξαν τις παραλίες δίχως να περάσουν από την κάλπη. Κι αν κάποιος ισχυριστεί «Η νέα γενιά δεν γουστάρει κανένα και με αυτό τον τρόπο, της αποχής, δείχνει την απέχθειά της στο σύστημα», δυστυχώς έχω να παρατηρήσω ότι τα νιάτα μας είναι που πληρώνουν και θα πληρώνουν τις συνέπειες αυτού του συστήματος. Οπότε κάθε αποχή στο κεφάλι τους «σκάει» πρωτίστως.

Πάνω απ΄όλα όμως με ενδιαφέρει, με θλίβει, με ντροπιάζει, με εξοργίζει, με τρομοκρατεί το γεγονός ότι αρκούσε ένα… τουίτ από τις φυλακές για να πάρει σχεδόν 5% ένα «κόμμα» που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του καταδικασμένου νεοφασιστικού μορφώματος. Ο καταδικασμένος-φυλακισμένος Κασιδιάρης έδωσε το σύνθημα και οι έως χθες άγνωστοι «Σπαρτιάτες» πήραν αυτό το εξωφρενικό ποσοστό και εισήλθαν στη Βουλή!

Η ντροπή με την οργή γίνονται ένα, αλλά η ουσία παραμένει: απομένει στην ελληνική Βουλή να μοιράζεται «Ο αγών μου» και να αναβιώσουν οι σκηνές με τα φασιστικά καφριλίκια.

Πριν από λίγες ώρες ακούσαμε, με οργή και αηδία, έναν Στίγκα που «προεδρεύει» των «Σπαρτιατών» να «ευχαριστεί» τον Κασιδιάρη για την είσοδο του κόμματος του(ς) στη Βουλή και να μιλάει για «νέο ήθος και νέο ύφος»!!! Και τον Κασιδιάρη από τη φυλακή να δηλώνει «Νενικήκαμεν».

Αυτή, δυστυχώς, είναι η σημερινή ελληνική δημοκρατία. Από την κερκόπορτα «μπούκαρε» ξανά το «αβγό του φιδιού» στη Βουλή. Κι εδώ είναι να αναρωτιέσαι αν το φίδι έκανε το αβγό ή το αβγό το φίδι.

Δεν λέω καλό κουράγιο, αλλά… καλά μπάνια αδέρφια. Δεν ανησυχώ. Είμαι βέβαιος ότι η μάχη από το… facebook θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μωρό κοιμόταν κάθε μέρα με ένα τεράστιο φίδι – Αυτό που συνέβη 11 χρόνια μετά δεν το χωρά ο νους σας!(βίντεο)

Ο Sambath είναι ένα 11χρονο αγόρι από τη Καμπότζη και όπως πολλά παιδιά, έχει...

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 15χρονος – Τον δάγκωσε φίδι

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πάτρα καθώς φίδι δάγκωσε ένα 15χρονο αγόρι. Το περιστατικό έγινε στη...

Το μεγαλύτερο φίδι που κατέγραψε ποτέ κάμερα (Βίντεο)

To θέαμα σοκάρει, με το νεκρό φίδι να γεμίζει με τον όγκο του την...

Αναστάτωση σε παραλία στα Σύβοτα – Η θάλασσα ξέβρασε φίδι (φωτό)

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο στην παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας όταν η...