Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

ΑΠΟΨΗ: Ο Αλέξης … μπροστά από τις λέξεις!

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει εμφανέστατη η περιδίνηση, στην οποία έχει παρασυρθεί σύσσωμη η Κυβέρνηση, συμπαρασύροντας στον βυθό, το πάλαι ποτέ δυνατό χαρτί της, τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Της Θάλειας Χούντα – Δημοσιογράφου

ΑΠΟΨΗ: Ο Αλέξης … μπροστά από τις λέξεις!

Πόσο μακρινές μοιάζουν εκείνες οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που με περίσσεια υπερηφάνεια παρουσίαζαν τον νεαρό Αλέξη, σαν το πολιτικό θαύμα των μελλοντικών δεκαετιών.Είχε κερδίσει τον χαρακτηρισμό του ανερχόμενου επαναστάτη χωρίς όρια, του πολιτικού εκείνου που θα προασπιζόταν τα οράματα της νέας γενιάς και θα αποτελούσε τον Ρομπέν των Δασών για τους φτωχούς και αδυνάτους.

Ο Αλέξης του χθες, αποτελούσε την Άνοιξη του πολιτικού αύριο, υπνωτίζοντας και συμπαρασύροντας στο να τον εμπιστευτούν ακόμη και οι πιο δομημένες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Όμως, όπως το οτιδήποτε κάλπικο αποκαλύπτεται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ήγγικεν η ώρα, για να αποκαλυφθεί η πραγματική πολιτική προσωπικότητα του Αλέξη, που κρυβόταν πίσω από τις λέξεις.

Σαφέστατα, η πολιτική ψευδαίσθηση που επικρατούσε για τον πολιτικό Αλέξη, στοίχησε στην χώρα την οικονομική της καταστροφή και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, αφού ο Αλέξης πούλησε – αντάλλαξε την Μακεδονία μας για λίγους μόλις μήνες παραμονής στην εξουσία.

Πλέον, είναι ορατό ακόμα και σε εκείνους που έχουν άγνοια της πολιτικής, η εξάρτηση του Αλέξη για την εξουσία και είναι γεγονός, ότι ουδείς προκάτοχός του  επιχείρησε τόσο λυσσαλέες προσπάθειες παραμονής στην πρωθυπουργική καρέκλα. Οι προκάτοχοι του, έστω και με κάποιο διάστημα καθυστέρησης, εκλάμβαναν τα μηνύματα που εξέπεμπε η κοινωνία και εγκατέλειπαν την εξουσία.

Ο πρωθυπουργός όμως έχει ξεπεράσει το όριο του πολιτικού παροξυσμού, αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις που συνεχόμενα δείχνουν το πολιτικό ναυάγιο της κυβέρνησής του. Τι και αν μοιράζει προσλήψεις, τι και αν μοιράζει χρήματα σωρηδόν, η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη, απλά γιατί δεν τον θέλει. Είναι μια απλή λέξη. “Τελείωσε”.

Όσο πιο τάχιστα το συνειδητοποιήσει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Έχει φτάσει εδώ και καιρό η στιγμή, που πρέπει ο Αλέξης να κοιτάξει τον Αλέξη στα μάτια και να παραδεχτεί το πολιτικό του τέλος.

Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσει, ότι το τρενάκι σπάζοντας όλες τις ράγες έφτασε στον προορισμό του. Όσο παραμένει στην εξουσία τους χάνει όλους και δημιουργεί πολλαπλούς εχθρούς.

Ήδη η ΕΕ, του γυρνάει την πλάτη και ο διεθνής τύπος του διαμηνύει ξεκάθαρα το μήνυμα ¨this is the end¨.

Η λύση μία: Προσφυγή στις κάλπες, η οποία θα αποτελέσει λύτρωση τόσο για το λαό, όσο και για τον ίδιο.

Αλέξη, η κοινωνία δεν σε θέλει πια. Την ενέπαιξες και αργά ή γρήγορα ένιωθες ότι θα φτάσεις σε αυτό το σημείο. Δεν πείθεις πια και το πάλαι ποτέ γοητευτικό σου χαμόγελο, πλέον, προκαλεί εκνευρισμό και δυσαρέσκεια.

Είναι τραγική αλλά πέρα για πέρα αληθινή η διαπίστωση, ότι τελείωσες και όσο πιο γρήγορα αποχωρήσεις τόσο καλύτερα και για εσένα τον ίδιο.

Οφείλεις να πράξεις και κάτι θετικό, για το οποίο θα σε ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...

Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μιλήσει νωρίτερα

Στον απόηχο της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που αποτελεί το πρώτο ιδρυτικό βήμα...