Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Σκουρλέτη – ΠΟΕ ΟΤΑ

57
χωρίς αποτέλεσμα, συνάντηση, Πάνος Σκουρλέτης, ΠΟΕ ΟΤΑ,

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη, καθώς ο υπουργός δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας, για κλειστό διαγωνισμό με μοριοδότηση, μέσω ΑΣΕΠ, και την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που επιτρέπει ιδιωτικοποίηση του Τομέα Καθαριότητας των δήμων.

«Μέσα σε πέντε λεπτά ο υπουργός απέρριψε την πρόταση μας», δήλωσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας δίνοντας ραντεβού την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μάξιμου, όπου και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Παναττική στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί εως τη λήξη του ωραρίου εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Πέμπτη σε ένδειξη στήριξης προς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

«Να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους οι συνδικαλιστές», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πάνος Σκουρλέτης και επεσήμενε ότι, το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης στη Βουλή και θα ψηφιστεί.

Τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην προτεινόμενη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους, θα καταθέσουν σε συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στο υπουργείο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του διοικητικού συμβουλίου της.

Διαβάστε επίσης:  Η «κατοικία του Θεού» στα σπλάχνα της Παναγίας

Νωρίτερα, συνεδρίασε εκτάκτως το δ.σ. της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα. Να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα κάλεσε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους απεργούς, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ζητώντας από την κυβέρνηση«να αναλάβει τις ευθύνες της, να τις αναγνωρίσει δημοσίως και όπως ανέφερε να διασφαλίσει τον τερματισμό των κινητοποιήσεων».

Παράλληλα, ο κ. Μπρούλιας επανέλαβε το πάγιο αίτημα του δήμου Αθηναίων και της ΚΕΔΕ για άμεση κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών των δήμων, ειδικά στην καθαριότητα, «τερματίζοντας το απαράδεκτο καθεστώς των υπό ομηρία συμβασιούχων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος, απαιτείται άμεσος εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, διασφάλιση της αυτονομίας, της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας στη διαχείριση των ανταποδοτικών υπηρεσιών, χωρίς να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας. «Κυβέρνηση, δήμοι, εργαζόμενοι λογοδοτούμε στους πολίτες και κρινόμαστε μόνο από το αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Μπρούλιας.

Εξάλλου, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το πρόβλημα των σκουπιδιών που σωρεύονται στους δρόμους της Αθήνας. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.