Δεν το γνωρίζαμε: Αποκαλύπτουμε το μεγάλο μυστικό μακροζωίας των σταρ!

70

Δεν είναι ψέμα, πως η σκέψη του να καταφέρει κανείς να μείνει για πάντα νέος, έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων.

Δεκάδες μυστικά που γράφονται ή λέγονται πιθανότατα να σας έχουν βάλει κι εσάς σε αναζήτηση εκείνου του ελιξηρίου της μακροζωίας, που θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία σας.

Από ότι φαίνεται όμως, οι σταρ της σόουμπιζ στο εξωτερικό γνωρίζουν τον τρόπο για να να είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, να μην κινδυνεύουν από ασθένειες, με άλλα λόγια να ζουν καλά και ποιοτικά.

Και όλα αυτά δεν κρύβονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά σε μια αρχαία τεχνική, που όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, αφορά σε μια βασική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, η οποία όμως χρειάζεται εξάσκηση.

Ο λόγος για το «breathwork», μια φυσική ολιστική μέθοδος για τη βελτίωση της υγείας βασισμένη στην αναπνοή, που σύμφωνα με την Ντέμπι Ατιας από το Maha Rose Center for Healing της Νέας Υόρκης, πρόκειται για έναν ενεργό διαλογισμό, κατά τον οποίο η αναπνοπή μεταβάλλεται, ώστε ο άνθρωπος να φτάσει σε βαθύτερες καταστάσεις συνείδησης και συνειδητοποίησης. Βασική αρχή αυτής της μεθόδου είναι ότι κανείς μπορεί να χρησιμοποιήσει την αναπνοή και τις ασκήσεις της για να ενισχύσει τη σωματική και πνευματική του υγεία.

Διαβάστε επίσης:  Το καλοκαίρι θα ξέρουμε εάν αποκτούμε ανοσία στον κορωνοϊό

Μάλιστα το «breathwork» αποτελεί ιδανική και αποτελεσματική λύση για όσους αναζητούν την εσωτερική γαλήνη και ειρήνη.
Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται τόσο σε πριβέ μαθήματα, όσο και σε ομαδικά, διαρκεί ώρες και συνήθως απαιτεί ένα ατομικό στρώμα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα.

Τέλος, στις ευεργετικές του ιδιότητες, Δανοί μελετητές προσέθεσαν και τη βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης των συμμετεχόντων στην έρευνα που διεξήγαγαν, ενώ μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Contemporary Psychotherapy υποστήριξε, πως το «breathwork» είναι δυνατόν να θεραπεύσει το άγχος και την κατάθλιψη.