Πέρασε τις πύλες του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας (Φώτο-Βίντεο)

Του χορηγήθηκε 48ωρη άδεια

51
Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, που έλαβε ο καταδικασμένος σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Βγήκε από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε.

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης:  «Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας»

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

Η απόφαση έχει προκαλέσει αναβρασμό στο πολιτικό σκηνικό. Σε δηλώσεις τους, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Σταυρος Θεοδωράκης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο γεγονός.

Πηγές της κυβέρνησης σχολίασαν ότι «είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση  με την απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα»

Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με ανακοίνωσή τους,  χαρακτηρίζουν αυτονόητο το αίτημα για άδεια και την χορήγησή τους.