Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε και επισήμως την είσοδο στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία ανάρτηση στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι. Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988. Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του». Έτσι μας συστήνεται ο 35χρονος επιχειρηματίας, που με την υποψηφιότητά του έρχεται να ταράξει τα νερά. «Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια» συμπληρώνει.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο Πραγματικότητα

Ο κ. Κασσελάκης παρουσιάζει την επαγγελματική πορεία του και για την μικρή παρουσία του στην πολιτική σκηνή, τονίζει: «Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή».

«Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει: «Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη». Θέτει δε στους ψηφοφόρους ευθέως το ερώτημα: «Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία»;

«Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο» καταλήγει.

Από τις ΗΠΑ… στα Χανιά

«Αισθάνομαι την ανάγκη η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου» έγραψε χθες στην επιστολή του προς την τοπική νομαρχιακή επιτροπή και έγινε ουσιαστικά το 5ο 5ο πρόσωπο που μπαίνει στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, μετά τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα. Η νέα υποψηφιότητα έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου στις 2 Σεπτεμβρίου και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να τον ανακάλυψε δεν είναι άλλος από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος και τον γνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης ήταν υποψήφιος στο ψηφοδελτίο επικρατείας του κόμματος στις γενικές εκλογές. Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από την τηλεοπτική του αντιπαράθεση με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, όπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου… Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος εγώ από εσάς;». Με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα, όπως έχει ο ίδιος πει σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Οι θέσεις του

Το τελευταίο διάστημα είχε εντείνει την παρουσία του στα social media, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για σείρα κρίσιμων ζητημάτων, από τα εθνικά θέματα, τη φορολογία και τα εργασιακά έως τη Δικαιοσύνη, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, και τα δικαιώματα. Έχει επίσης ανεβάσει μία πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων προτείνει πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ), καθιέρωση προοδευτικής φορολογίας με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ισχυρά κίνητρα σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που μεταφέρουν τη βάση τους εκτός Αθηνών, καθώς και σε επιχειρήσεις που διανέμουν μετοχές (stock options) στους υπαλλήλους τους.

Τάσσεται επίσης υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και της συγκρότησης επαγγελματικού στρατού, με την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από την τηλεοπτική του αντιπαράθεση με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, όπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου… Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος εγώ από εσάς;». Με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα, όπως έχει ο ίδιος πει σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (από τις γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες, χωρίς καμία εξαίρεση). «Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και “δεξιοποίηση”, η Ελλάδα να γίνει πρότυπο συμπερίληψης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη» τονίζει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Εμφύλιος στην κεντροαριστερή “πολυκατοικία”

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το κόμμα της Νέας Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια,...