Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.5 C
Athens

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πληρώνει» τις δικές της επιλογές – Διέγραψε τον Χουρδάκη, αλλά έχει κάνει και τη μητέρα του βουλευτή!

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν τα όργανα στην Πλεύση Ελευθερίας.

Και αυτό συνέβη χθες, λιγότερο από τέσσερις μήνες από τις εκλογές, με τη διαγραφή του Μιχάλη Χουρδάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με επίσημη… δικαιολογία την εύρυθμη λειτουργία του κόμματος.

Λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και τις αποχωρήσεις στελεχών της, με φαρμακερά σχόλια και ηχηρές καταγγελίες για «ετσιθελικές» αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμη κρίση στο κόμμα της.

Με τις γνωστές στο πανελλήνιο… καρδούλες και το χαμόγελο ξεπέρασε τις γκρίνιες και μπήκε «με το αριστερό» στη Βουλή, παίρνοντας καθημερινές παρουσίες και κοιτώντας στα μάτια τους βουλευτές της κάθε φορά που έπαιρναν το λόγο.

Ο Μιχάλης Χουρδάκης όμως, που η ίδια ξεχώρισε κάνοντας σύμφωνα με τις κακές γλώσσες face-control στους υποψηφίους της και «φύτευσε» στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης, παρότι είχε εκλεγεί πέμπτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «έκανε το λάθος να λοξοκοιτάξει δεξιά, χωρίς να της ζητήσει την άδεια», σχολίαζαν άσπονδοι φίλοι της.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Βασικής Ιατρικής Διατροφολογίας-Υγιεινής της Ιατρικής του ΑΠΘ σε ανάρτησή του στο Facebook τόλμησε να γράψει πως στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ζητούμενο είναι η αυτό-διοίκηση. Προφανώς, δεν ενόχλησε αυτό την Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκτός από τον Μιχάλη Χουρδάκη προώθησε στη Βουλή και τη μητέρα του, τη συμβολαιογράφο, Αρετή Παπαϊωάννου στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Το μάτι της «σιδηράς» κυρίας της Πλεύσης Ελευθερίας γύρισε όταν είδε ότι ο εκλεκτός της πρότεινε «σταυρό» σε υποψηφίους διαφόρων συνδυασμών, μεταξύ αυτών και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, άπαντες με το γαλάζιο χρίσμα στα χέρια.

«Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ότι κοιτάμε μπροστά», ανέφερε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη λίγο μετά τη νέα τρικυμία στο κόμμα της.

Έσπευσε δε, να προκαταλάβει τις εξελίξεις, δηλώνοντας τόσο στη συνέντευξή της όσο και στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι έχει συμφωνηθεί η παράδοση της έδρας του Μιχάλη Χουρδάκη, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. «Πως συμφωνείται η αποχώρηση ενός βουλευτή;», διερωτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής διαβάζοντας την επιστολή της προς τον Κώστα Τασούλα.

Η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη είναι κι αυτή βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να στηρίξει το βλαστάρι της, με το οποίο μοιράζονταν όλους τους προηγούμενους μήνες τα ίδια έδρανα.

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να φυλλορροεί η Πλεύση Ελευθερίας, ένα προσωποπαγές -όπως τονίζουν- κόμμα που έχει για θέσεις του, τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κυριακή των Βαΐων: Το ψάρι κι η σημασία του

Συγκεκριμένα, την Κυριακή των Βαΐων, τα βάγια τα έπλεκαν σε πάρα πολλά σχέδια: φεγγάρια,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1971...Ο Παναθηναϊκός νικά τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 και παίρνει το εισιτήριο...

Ρέντη: Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο δεύτερος κύκλος των απολογιών ενώπιον των τεσσάρων ανακριτών για...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην...