Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.5 C
Athens

Αμάσητο το έχουν καταπιεί το παραμύθι Ερντογάν σε Αθήνα και Λευκωσία…

Προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα και τη Λευκωσία οι συνεχείς αναφορές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας στην παράνομη «γαλάζια πατρίδα»,

η οποία προσβάλει την.. κυριαρχία της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα, μέσω της αλυτρωτικής «γαλάζιας πατρίδας», δεν αναγνωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) των δύο χωρών, και αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου. Περιλαμβάνει, με λίγα λόγια, όλες τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στον ελληνικό χώρο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όσο ο Ερντογάν …«ευλογεί» αυτό το ιδεολόγημα ενός εθνικιστή ναυάρχου, και από τη στιγμή που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, αυτό το αφήγημα, στέλνει το μήνυμα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, ότι:

Η βελτίωση των σχέσεων με την Αθήνα δεν αλλάζει τους στόχους του, καιΗ διευθέτηση της διχοτομικής διευθέτησης των «δύο κρατών», είναι η μόνη επιλογή για τη Λευκωσία.
Δηλαδή, όλα τα γίνουν όπως επιθυμεί ο Ερντογάν. Με …ειρηνικό τρόπο για να μην χρειαστούν άλλες μέθοδοι, εννοεί προφανώς.

Αρκετοί άνθρωποι, κυρίως στην Αθήνα, πίστεψαν ότι επιτέλους η Τουρκία εννοούσε τις υποσχέσεις που έδωσε για πραγματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Έκαναν λάθος. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει αυτή τη στάση όσο τον βολεύει.

Και μπορεί να λέει ότι έκλεισε πολλά μέτωπα, αλλά στην πραγματικότητα άνοιξε περισσότερα. Η υποστήριξη στη Χαμάς δεν ενοχλεί μόνο τους δυτικούς, αλλά και αρκετά μουσουλμανικά κράτη, που γνωρίζουν ότι πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται το Ιράν.

Το Ισραήλ -και άσχετα από το τι θα συμβεί στον Μπενιαμίν Νετανιάχου- δεν θα συγχωρέσει τον Ερντογάν. Στο τέλος της ημέρας, υποστηρίζει τους δολοφόνους και απαγωγείς εκατοντάδων Ισραηλινών. Η 7η Οκωβρίου 2023 είναι μία μέρα που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.

Αν μελετά κανείς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, γνωρίζει ήδη τις κατηγορίες ότι η επίθεση αυτή οργανώθηκε στην Τουρκία από τη Χαμάς. Φαίνεται ότι χρηματοδοτήθηκε από την κατοχική χώρα του Ερντογάν. Πολύ πιθανό. Σημαντικά στελέχη της οργάνωσης βρήκαν καταφύγιο στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη και ταξιδεύουν ελεύθερα χρησιμοποιώντας τουρκικά διαβατήρια.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα παραπάνω, αλλά για τους γνωστούς λόγους -μπας και χάσουν το τουρκικό …κελεπούρι- σιωπούν, αντί να αντιδράσουν και να βάλουν στη θέση του τον Ερντογάν.

Πέρασε και η 19η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα επέτρεπε υποτίθεται την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ούτε χθες ελήφθη απόφαση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλά οι Αμερικανοί κοιτούν και μετρούν τα άστρα…Χθες πάλι τους κατηγόρησε για τη στάση τους υπέρ του Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε «Φύρερ» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Δεν υπάρχει χειρότερη κατηγορία για ένα Ισραηλινό πολίτη και μάλιστα απόγονο θυμάτων του ναζιστικού ολοκαυτώματος.
Ειλικρινά, πως θα ξεχάσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αυτές τις ύβρεις του Ερντογάν, που αφορούν όλους τους Εβραίους, όπου και αν ζουν. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Επιστρέφοντας στα «δικά» μας, καταγράφουμε τα εξής για να μην ξεχνάμε ποιος στην πραγματικότητα είναι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας. Όλα αφορούν τον ελληνικό χώρο, που αμφισβητεί:

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, και πρόσθεσε:

«Με τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το ένοπλο μη επανδρωμένο σκάφος Marlin θα υποστηρίξει την κυριαρχία μας στις θάλασσες, δημιουργώντας εμπιστοσύνη για τους φίλους και φόβο για τους εχθρούς».

Και η τελευταία απειλή είναι αυτή:

«Πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Hayreddin Barbarossa ‘Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο’. Με αυτή την αντίληψη έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα».

Αυτές τις μέρες, η Ελλάδα πρωτίστως και η Κύπρος σε λιγότερο βαθμό δεν ασχολούνται με την Τουρκία. Απλά παρακολουθούν. Στην Αθήνα, ο πολιτικός κόσμος είναι απασχολημένος με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δίνουν και κάποια σημασία στον πόλεμο των μαφιόζων, διότι όπως λέγεται αγγίζει το πολιτικο-επιχειρηματικό κύκλωμα.

Η Κύπρος περιμένει την Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ως το νέο «Μεσσία», και την ίδια στιγμή «πνίγεται» στη διαφθορά.

Να το ξαναπούμε; Δεν υπάρχει σωτηρία…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας.
    Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό...

Τι αποκαλύπτει για τους ανθρώπους η τελετουργία της ανάγνωσης των παραμυθιών

«Η μέρα φτάνει στο τέλος της. Ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας δεν έχετε...

Παρουσίαση του παραμυθιού “Ο Μπαλωματούλης”

Αναφέρεται στην διάγνωση και ανακοίνωση της νόσου στους μικρούς ασθενείς με Νευροϊνωμάτωση Ο Πανελλήνιος Σύλλογος...

“Survivor” – Το παραμύθι του 50άρη Εμμανουήλ… και τα 37 του χρόνια χωρίς τα καλοκαίρια

Ανάμεσα στις νέες αφίξεις στο “κουτσό” φέτος “Survivor” ήταν και αυτή του Κωσταντίνου Εμμανουήλ....