Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
24.3 C
Athens

Γνωρίζετε πόσο καιρό «αντέχει» το κρέας στο ψυγείο ανάλογα με το είδος του

Η συντήρηση των τροφίμων προκαλεί συχνά ερωτηματικά και ανησυχίες, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα κρέατος.

Πόσο αντέχει το κρέας στο ψυγείο και πόσο στην κατάψυξη; Τι ισχύει για κόκκινο κρέας, πουλερικά, αλλαντικά;

Ωμά πουλερικά: Τα ωμά πουλερικά αντέχουν μόλις 1-2 μέρες στο ψυγείο (σε θερμοκρασία 4,5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη), αλλά μέχρι ένα έτος στην κατάψυξη (σε θερμοκρασία -18). Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να συντηρηθούν για λίγες μέρες στο ψυγείο και στην κατάψυξη για 2-6 μήνες.

Κόκκινο κρέας και χοιρινό: Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μέρες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη.

Κιμάς: Τα αλεσμένα κρέατα, όπως το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά, μπορούν να μείνουν στη συντήρηση για 1-2 μέρες και στην κατάψυξη για 3-4 μήνες.

Συσκευασμένα αλλαντικά: Τα συσκευασμένα αλλαντικά και λουκάνικα αντέχουν στο ψυγείο τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Όταν ανοίξετε όμως τη συσκευασία, πρέπει να καταναλωθούν εντός το πολύ 3-5 ημερών. Στην κατάψυξη αντέχουν τουλάχιστον 1-2 μήνες.

Μπέικον και μη συσκευασμένα λουκάνικα: Το μπέϊκον μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα, τα φρέσκα λουκάνικα όμως πρέπει να καταναλώνονται εντός λίγων ημερών. Και τα δύο αντέχουν στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Αυγά: Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα όταν είναι ωμά, όχι όμως για περισσότερο από μία εβδομάδα εάν είναι βρασμένα. Στην κατάψυξη μπορείτε να συντηρήσετε μόνο τα ασπράδια των αυγών ή τα χτυπημένα αυγά (κρόκοι και λευκά, όχι όμως ολόκληρα αυγά), τα οποία μπορούν να αντέξουν έως και ένα χρόνο.

Πηγή: onmed.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εννέα ημέρες χωρίς ζάχαρη: Δείτε τι παθαίνει το σώμα μας!

Οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε τρόφιμα με ζάχαρη μπορεί να δουν εντυπωσιακές βελτιώσεις στην υγεία τους μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, ακόμα κι...

Δίαιτα express: Χάσε 10 κιλά σε 10 ημέρες!

  Θεαματική απώλεια βάρους με έξυπνο τρόπο. Η πιο γρήγορη δίαιτα υπόσχεται απώλεια 10 κιλών σε 10 ημέρες (1 κιλό την ημέρα) Φυσικά και είναι ακίνδυνη και...

Μόνιμη φυσική θεραπεία για την σπονδυλική στήλη, την πλάτη και τον πόνο στα κάτω...

Κάνει θαύματα! Η σπονδυλική στήλη, ο πόνος στην πλάτη και το πόδι, εμφανίζονται συνήθως λόγω της καθιστικής ζωής ή της ακραίας φυσικής δραστηριότητα. Σταματήστε να ανησυχείτε...

Η τροφή που μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο καρκίνου και βοηθάει στον ύπνο

Μια σειρά ερευνών υποστηρίζει ότι μια μερίδα από μία συγκεκριμένη τροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την βελτίωση του ύπνου, την...

Έξι λόγοι για να μην κάνετε δίαιτα

Ανήκω στην ομάδα των ανθρώπων που αγαπούν πολύ το φαγητό. Όταν ήμουνα μωρό, αρρώσταινα συχνά από φόρτωση στομάχου, επειδή έτρωγα πολύ. Έτσι έλεγαν οι δικοί...

Είναι η καστανή-μαύρη ζάχαρη πιο υγιεινή από τη λευκή;

Τι απαντούν οι ειδικοί στο ερώτημα. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στο χρώμα και την υφή και ποια είναι η συνιστώμενη ποσότητα Εδώ και δεκαετίες...

Μια κουταλιά σε γερνάει κατά 2,4 μήνες

Με όσα συμβαίνουν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά επηρεάζουν την υγεία μας έχει ένα παραπάνω νόημα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Από πότε οι πρόγονοί μας έτρωγαν κρέας;

Μια νέα οδοντιατρική ανάλυση στοχεύει να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των προγόνων...

Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Τι ισχύει για το κρέας και το γάλα και άλλες 12 απαντήσεις

Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο η πανώλη των αιγοπροβάτων με απλή επαφή, αναφέρουν οι ειδικοί, καθώς αν και...

Αλτσχάιμερ: Συνδέεται με το κρέας και τις επεξεργασμένες τροφές

Μια μελέτη βρήκε μια ισχυρή σχέση μεταξύ της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καθημερινής...

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για το κρέας του χριστουγεννιάτικου γεύματος

Τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πολύ συχνά παθαίνουμε “τροφική δηλητηρίαση”, εμφανίζουμε δηλαδή συμπτώματα...