Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

«Γονείς φαντάσματα» – Δώδεκα διάσημοι Έλληνες που έθαψαν τα παιδιά τους και “πάγωσε” η ζωή τους

Η απόλυτη ψυχική καταρράκωση που προκαλεί ο θάνατος του παιδιού σου μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο από εκείνους που την έχουν υποστεί.

  • Σε πρώτο επίπεδο φαίνεται πως η κοινωνία αποδέχεται αυτήν την αφόρητη θλίψη και πως οι άνθρωποι είναι υποστηρικτικοί και δεκτικοί στο να μιλήσουν γι’ αυτό.Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε ένα γονέα που χάνει το παιδί του τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, φοβούνται μήπως πουν κάτι που δεν πρέπει και πονέσουν ακόμα περισσότερο το φίλο τους.

Εν κατακλείδι η απώλεια των παιδιών είναι ένας πόνος που όλοι οι πενθούντες γονείς μοιράζονται, και υπάρχει ένα επίπεδο πόνου που είναι αδύνατο να κατανοηθεί χωρίς να το έχει βιώσει κάποιος από πρώτο χέρι.Ας θυμηθούμε τους διάσημους Έλληνες που έχασαν το παιδί τους.

  • Νίκος Νικολόπουλος

Σε ηλικία μόλις 16 ετών έφυγε από τη ζωή η κόρη του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, η μικρή Νίκη.Η κοπέλα – που είχε αυτισμό – έχει υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά και ανακοπή καρδιάς. Οι γονείς της σε μια κίνηση άξια επιβράβευσης δώρησαν τα όργανά της.Η τελευταία φορά που ο Νίκος Νικολόπουλος είχε εκφράσει δημοσίως την λατρεία του απέναντι στην Νίκη «στο μοναχικό παιδί με το γλυκό χαμόγελο», ήταν το Φεβρουάριο του 2015 σε τηλεοπτική συνέντευξή του όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν έρχομαι σε δύσκολη θέση όταν μιλάω για τη Νίκη.Το να έχεις ένα τέτοιο παιδί μπορεί να είναι και ένα γλυκό φορτίο, να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ο Θεός μπορεί και να μας την έδωσε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, για να μας δοκιμάσει. Ναι. Υπάρχουν φορές που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Υπάρχουν φορές όπου ο έλεγχος χάνεται, που μπορεί να υπάρξουν ακόμη και ζημιές. Όμως είναι ευτυχώς λίγες… Το ότι είμαστε μία τόσο δεμένη οικογένεια μπορεί να το οφείλουμε και στην Νίκη.

  • Μπέλλα Κυδωνάκη

Η αστρολόγος Μπέλλα Κυδωνάκη έχασε τον γιο της Γιάννη σε ηλικία 25 ετών. Ο νεαρός Γιάννης, είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ένα χρόνο πριν το θάνατό του. Ένα χρόνο αργότερα, συγκεκριμένα το 2013, ο νεαρός έφυγε από ανακοπή καρδιάς που πιθανότατα προκλήθηκε από αιματώματα που έπαθε στο τροχαίο, τα οποία προκάλεσαν ανεύρισμα.

  • Χάρρυ Κλυν

Σε ηλικία μόλις 49 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο γιος του Χάρρυ Κλυν, Νίκος Τριανταφυλλίδης. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του, το γεγονός που ουσιαστικά το «τσάκισε» κι από τότε πήρε την κάτω βόλτα η υγεία του.Ήταν ο θάνατος του γιου που απέκτησε με τη σύζυγό του, Χαρίκλεια Μακρή, του σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη ο οποίος πέθανε μόλις 49 ετών το 2006.

  • Μέλπω Κωστή

Πριν λίγα χρόνια η ηθοποιός Μέλπω Κωστή είδε τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια της, όταν ο 16χρονος γιος της Δημήτρης έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα.Συγκεκριμένα, ήταν πριν από περίπου 17 χρόνια, όταν η Μέλπω Κωστή έχασε τον έφηβο γιο της, σε τροχαίο δυστύχημα. Τότε που διερχόμενο όχημα παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και έπεσε πάνω στη μηχανή που ο ίδιος οδηγούσε. Ο 16χρονος γιος της πέθανε σχεδόν ακαριαία.

  • Παντελής Ζερβός

Το καλοκαίρι του 1956, η οικογένειά του αγαπημένους ηθοποιού Παντελή Ζερβού βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους, γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο. Ο σεισμός του 1956, που ισοπέδωσε το νησί, έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή του κόρη, την Ευδοξούλα, σε ηλικία 12 ετών. Όπως συγκλονιστικά αποκαλύφθηκε με την εκταφή, τρία χρόνια αργότερα, είχε θαφτεί ζωντανή.

  • Κώστας Γιαννόπουλος

Είναι γνωστή η συγκλονιστική ιστορία του Κώστα Γιαννόπουλου που έχασε τον γιο του Ανδρέα σε πολύ μικρή ηλικία μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο στις 9 Νοεμβρίου του 1995. Έμπνευση και επιθυμία του παιδιού του ήταν και το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο ο πατέρας του έκανε πράξη προσφέροντας κοινωφελές έργο.

  • Γιώργος Γεωργίου

 «Ο γιος μου έφυγε από τη ζωή εξαιτίας μιας σπάνιας νόσου. Όταν η πρώτη μου γυναίκα έμαθε ότι η ασθένεια του γιου μας δεν έχει επιστροφή, πήγε να αυτοκτονήσει. Σηκώθηκα το πρωί, είδα τα μαλλιά μου άσπρα, έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου, από τη στεναχώρια. Η μεγάλη πληγή για μένα ξέρεις ποια ήταν; Τον κοίταζα κι έλεγα… τι αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του; Δεν τον ρώτησα ποτέ. Ούτε αυτός μου το είπε, αλλά καταλάβαινα τι ψυχολογικά είχε μέσα του», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο αθλητικογράφος.

  • Χρήστος Χωμενίδης

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης έχασε τον 3 μηνών γιο του πριν από έντεκα χρόνια. «Είχε ένα φρικτό ατύχημα στο μπάνιο. Λιποθύμησε η μητέρα του και πνίγηκε. Σχεδόν αρχαιοελληνικό δεν είναι; Κι αυτό έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Και να φανταστείτε πως εγώ είμαι ένας άνθρωπος που νομίζει πως ελέγχει τα πάντα! Μερικές φορές όμως μαθαίνεις με τον πιο βίαιο τρόπο πως τα δεδομένα δεν είναι τελικά δεδομένα».

  • Στέλιος Παπαθεμελής

Η μεγάλη κόρη του πρώην υπουργού και επί χρόνια βουλευτή Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή, έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή της πηδώντας στο κενό από το μπαλκόνι του πολιτικού γραφείου του πατέρα της, στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φέρεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έπασχε από ανορεξία και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

  • Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γιόρταζε τα 67α γενέθλιά του στη Νέα Υόρκη, όταν ήρθε το κακό μαντάτο, που του άλλαξε ριζικά τη ζωή. Ο Αλέξανδρος, τον οποίο είχε αποκτήσει με την Τίνα Λιβανού, με τους δύο πιλότους του πατέρα του, έναν Άγγλο και έναν Αμερικανό, ανέβηκε στο καινούργιο αεροπλάνο του για να το δοκιμάσει. Μόλις απογειώθηκε, σε κλάσματα δευτερολέπτου και άγνωστο πώς, έπεσε και συνετρίβη από ύψος 10-15 μέτρων με ταχύτητα 160 χλμ. την ώρα.

  • Οδυσσέας Σταμούλης

Ο Οδυσσέας Σταμούλης, σε ένα άδικο παιχνίδι της μοίρας έχασε τον 11χρονο γιο του, ο οποίος πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας στις 10 Αυγούστου 2023. Ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας, όταν πλέχτηκε σε δίχτυα και δεν μπορούσε να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας.Ο γιος του γνωστού ηθοποιού ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλάκας Φούρνων. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Προσευχή στην Παναγία την Γιάτρισσα

Παναγία Γιάτρισσα: Χαίρε ώ Μεγαλόχαρη Παρθένε Ευλογημένη Εσύ γιατρεύεις την καρδιά την κάθε πονεμένηΠάντα την θεία χαρή σου όλη επικαλούμαιΚαι την Γλυκιά Μανούλα τους ζητούν...

Αυτό που θα μας σώσει είναι η πίστη μας στον Χριστό και όχι η...

ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ – Κάποια αγράμματη αλλά ευσεβής γιαγιά, πήγε μια μέρα στην Εκκλησία και άκουσε τον παπά να λέει: Αυτός που δεν διαβάζει...

Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας είναι η επιείκεια!

– Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας, είναι η επιείκεια. Το έλεος, το οποίο μας έρχεται από τον Θεό, πρέπει και εμείς...

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι...

Η Θεία Κοινωνία, εμβόλιο ζωής

Θεία Κοινωνία: «Το αίμα του Χριστού καθαριεί την συνείδησιν ημών εις το λατρεύειν Θεώ ζώντι» (Εβρ. 9:14). Στο απόσπασμα από την προς Εβραίους επιστολή που...

Ευαγγέλιο Κυριακής 21 Απριλίου 24

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Β’ – Κατά Μάρκο ΙΣΤ'(16) 1-8 Καὶ διαγενομένου τοῦ σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ ᾿Ιακώβου καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα...

Όσιος Φιλόθεος Σιναΐτης: Να φρουρείς το νου σου

Όταν βρεις άνεση από τον πόλεμο κάποια ώρα ή στιγμή, δόξασε Εκείνον που σε έσωσε και έχε τη μνήμη του θανάτου. Να φρουρείς το νου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τι φοβόμαστε; Φόβοι «φαντάσματα» ή ..πραγματικοί;

Φόβοι.. λιγότεροι – περισσότεροι, σε διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου...

Απειλή από ψηλά: Τα «αθόρυβα φαντάσματα» στην κορυφή του ΝΑΤΟ

Η αξιολόγηση από το ΝΑΤΟ των «αθόρυβων φαντασμάτων» του ΕΤΑ, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία....

Αυτό το γνωρίζετε; Το στοιχειωμένο χωριό της Βρετανία

Το Pluckley στη περιοχή του Kent στην Αγγλία δείχνει ένα ήσυχο μικρό χωριουδάκι με...

Προσοχή στις e-shop φαντάσματα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή γίνεται το τελευταίο διάστημα αποδέκτης πολύ μεγάλου αριθμού...