Πρωινό γεύμα: Έπεσε ένας μεγάλος μύθος

209
Πρωινό γεύμα: Έπεσε ένας μεγάλος μύθος

Μέχρι πρόσφατα, οι διαιτολόγοι -για τους οποίους το πρωινό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας- υποστήριζαν ότι καλό είναι μόλις ξυπνάμε να τρώμε τροφές που ενεργοποιούν τον οργανισμό και, ταυτόχρονα είναι υγιεινές, χωρίς πάντως να αποκλείουν και πιο, ας πούμε, γευστικές επιλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Λιζ Μόσκοου, υπάρχει μια τροφή που συνήθως δεν συμπεριλαμβάνουμε στο πρωινό και η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη: η σοκολάτα.

Μιλώντας σε αμερικανικό περιοδικό διατροφής, η Μόσκοοου αναφέρθηκε σε μελέτη του πανεπιστημίου Σίρακιουζ, η οποία αναφέρει ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά τις νοητικές μας λειτουργίες (μνήμη, αντίληψη, κλπ) και ότι αν τη συμπεριλάβουμε στο πρωινό μας θα ενισχύσουμε ακριβώς αυτές τις λειτουργίες.

Διαβάστε επίσης:  Ο λόγος που οι παππούδες μας δεν είχαν αλλεργίες σε τροφές - Σε αντίθεση με εμάς

Κι όχι μόνο αυτό: επικαλέστηκε και μελέτη του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ η οποία έδειξε ότι άτομα που συμπεριέλαβαν στο πρωινό τους και γλυκό, κατόρθωσαν να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, καθώς η ζάχαρη αύξανε την αντοχή τους σε περαιτέρω «τσιμπολογήματα» κατά τη διάρκεια της μέρας.

Πληροφορίες: Independent