ΘΕΣΗ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, αρκεί να το θέλουν και οι ίδιοι

85
Εγνατία, διαμαρτυρία, πρόσφυγες,

Οι λιγοστοί κάτοικοι στην Ειδομένη ήδη αυτοοργανώνονται. Αιτία; Μα η απουσία του κράτους που είναι εμφανής.

Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει δημόσιους χώρους, ακόμη και εμπρός από τις εκκλησίες.

Και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Το πιο τρελό απ’ όλα είναι ότι προσπαθείς να τους βοηθήσεις και αυτοί αρνούνται. Και το ακόμη πιο κακό είναι ότι από την πρώτη ώρα που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει κράτος, ούτε πειθαρχία.

Αυτή είναι η αιτία που σήμερα τους παρακαλούμε να φύγουν για παράδειγμα από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω και της τουριστικής περιόδου που αρχίζει και αυτοί αρνούνται. Αν είναι δυνατόν!

Ακόμη και στη συνθήκη της Γενεύης προβλέπεται ότι οι πρόσφυγες όταν πηγαίνουν σε μια χώρα θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και το εθιμοτυπικό δίκαιο της χώρας που φιλοξενούνται.

Ερώτημα: Το κάνουν; Φυσικά όχι.

Είναι γνωστό ότι κάποιες από τις ΜΚΟ παίζουν τα παιχνίδια τους. Το ακούω, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχει κυβέρνηση να τις ελέγξει.

Διαβάστε επίσης:  Ορκισμένος Μεταρρυθμιστής ο Κυριάκος: Τα 32 δις και η Νέα Ηθική στην Διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος

Άραγε υπάρχει κυβέρνηση να βάλει μία τάξη, έστω και την ύστατη στιγμή;

 

Μήπως για να αποφύγουμε τα χειρότερα θα έπρεπε:

-Να έρθουν στη χώρα μας διπλωμάτες από τις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, μήπως και καταφέρουν να τους συνετίσουν και να τους μεταπείσουν να περιοριστούν στους υποδεικνυόμενους χώρους από την Ελληνική κυβέρνηση.

-Να παρέμβει επιτέλους η αστυνομία και να απομακρύνει ακόμη και να συλλάβει τους αντιδρώντες, αλλά και να ελέγξει τις ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα.

-Τέλος, καλώς ή κακώς για να αποφύγουμε τα χειρότερα και με στόχο την διατήρηση ειρηνικού κλίματος να υπάρχει αστυνομική δύναμη και αν δεν φτάνουν ας βοηθήσουν και οι ειδικές δυνάμεις.

Καιρός να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας γιατί πολλά ακούγονται και ακόμη περισσότερα μπορεί να συμβούν στο άμεσο μέλλον!

Δ.Τ.