ΣΧΟΛΙΟ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός

304
ΣΧΟΛΙΟ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός

Διαβάζω ότι παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών.

Θα βρει ίσως νέα ευκαιρία και χρόνο να στοχαστεί πάνω στην Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας. Ίσως να βρει χρόνο να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους που συνειδητά παραπλάνησε.

Είχαμε συναντηθεί σε μια εκπομπή στο Mega Σαββατοκύριακο. Του είχα επισημάνει δημόσια ότι δεν υπάρχουν στην ιστορία Κυβερνήσεις Κοινωνικής Σωτηρίας, μόνο Κυβερνήσεις δοκιμασίας υπάρχουν. Με τη γνωστή υπεροψία της Αριστεράς, επιχείρησε να με κατατάξει στη συντήρηση – αλίμονο – αφού δεν ήμουν σε θέση, ως απέναντι στην Αριστερά, να κατανοήσω το επαναστατικό διανόημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιάννης Μηλιός ανήκει στους διανοούμενους που συνειδητά παραποίησαν τις συνθήκες και εκμεταλλεύθηκαν τις ανάγκες των ανθρώπων με σκοπό την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία.

Η πείνα των άλλων, λαμπρό πεδίο ιδεολογικής αυτοδικαίωσης.

Και μέτωπο σύγκρουσης για μας με αυτούς τους ιδεολογικούς εκμεταλλευτές.

Λευτέρης Κουσούλης* 

*Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 και ως σήμερα εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν» (www.legeinandprattein.gr). Είχε τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο του εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης. Επιλεγμένα κείμενά του έχουν γίνει αντικείμενο έκδοσης. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει:

  • Κείμενα για την Πολιτική & την Επικοινωνία(2007)
  • Ήττα της Πολιτικής –18 θέσεις απέναντι(2008)
  • Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ –Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας(2009)
  • Σταθεροί Τόποι(2012)
  • Έξω από το καταφύγιο –Κείμενα για τη συνειδητοποίηση(2013).
  • 10+10, (2014)
Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις».